sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vasaran paukutusta ja sutien suhinaa...

... siitä on meidän viikonloppu tehty! Hain perjantaina kasan lautaa kaupasta ja lauantaiaamuna sahasimme isäni kanssa niitä sirkkelillä puoliksi. Illalla aloitimme tositoimet ja saimmekin ensimmäisen tarhan valmiiksi kolmen tunnin aherruksen jälkeen. Tänään jatkoimme ja saimme toisenkin aidan valmiiksi. Talkoolaisina meillä oli Suvi, Iida, Maria ja Nea, jotka maalasivat pohjamaalia sitämukaa, kun me saimme lautoja paikoilleen. Huomenna haen valkoista maalia ja maalaan lautaosat toiseen kertaan. Sitten kuivumisen jälkeen kiinnitän sähkölangat paikoilleen ja hevoset ovat tervetulleita uudistettuihin tarhoihinsa. Enää ei karkaaminen ole mahdollista... Toivotaan ainakin! Nyt aidoissa on siis ala- ja yläputken välissä lauta (isot hepat ei kurkottele niiden välistä ja nojaa putkia kieroiksi) ja sitten alaputken alla on lauta (pikkuponit eivät pääse karkaamaan ali). Hepat rikkoisivat nuokin, jollei laittaisi sähköjä... Putkeen ei saa kiinnitettyä kunnolla noita sähkölangan kiinnikkeitä ja onnneksi hoksasin nuo lautasysteemit, jotka toivottavasti toimivat. Niihin saa ruuvattua kiinnikkeet ja samalla aita on niin tiiviin näköinen, ettei se houkuttele karkaamaan, vaikka talvella sähkö ei niin hyvin kierräkään.










Lauantaina oli aitahommien lisäksi paljon hommia. Olin illalla niin kipeä jaloistani, että melkein huusin kivusta. En tiedä mikä minun jalkoja rasitti tuona päivänä niin paljon. Kävin pikaseen suihkussa ja steppasin ja pompin tasajalkaa, kun jalkoja särki niin paljon. Sitten laitoin polvista alaspäin hevosille tarkoitettua supertehokylmälinimenttiä jalkoihin. Jaloista lähti lähes tunto, joten voitte kuvitella sen helpotuksen tunteen. Ihan kuin jalat olisi puudutettu!

Eli lauantaiaamun sahahommien jälkeen lähdimme Tampereen Hakametsään jääkiekkotapahtumaan pitämään ponitalutusta klo.12-14.30. Porukkaa tuli jonoon heti ja yhtään taukoa emme pitäneet koko aikana. Tai no ehdin kerran istahtaa kymmeneksi sekunniksi, mutta tauko loppui lyhyeen, kun porukkaa tuli lisää. Jouduimme lopulta katkaisemaan jonon ja sanomaan, että nyt lopetamme. Viimeiset lapset lähtivät kierrokselle kolmen aikoihin, eli yliaikaa menimme ja kolme tuntia kiersimme samaa pikkulenkkiä Nallen ja Vennin kanssa. Pojat käyttäytyivät aivan superhienosti! Aluksi Venni ihmetteli ja oli harvinaisen säpäkkä, pelkäsin jo, että tuleeko tästä mitään. Kuulutukset tulivat todella lujaa ja pomppulinna heilui näköpiirissä, lapset kiljuivat ja huusivat ympärillä ja tarkkuuslaukauskilpailu oli ihan vieressä (jossa lämmättiin palloja maaliin ja pallot kimpoilivat välillä ponien mahan ali). Menin aluksi Vennin kanssa ihan Nallen takapuolessa ja yritin rauhoitella sitä, kun se oli reipas. Alku oli siis hidasta, kun menimme Nallen tahtia, mutta kun Venni tottui touhuun, niin menimme omaa vauhtia vähän reippaammin. Sara ja Nalle menivät rauhallisesti ja ohitimme ne joka kolmannella kierroksella. Kiristin Vennin kanssa kokoajan tahtia, että saatiin jono pysymään edes vähän lyhyempänä. Venni toimi viimeiset kaksi ja puolituntia aivan loistavasti, sitä ei tarvinnut ollenkaan vetää perässä ja se tuntui oikeasti nauttivat hommasta. Nalle oli aika laiska ja kyllästynyt, sanoinkin Saralle, että saa mennä sitä vauhtia kun haluaa ja me kiskotaan Vennin kanssa paremmalla innostuksella hommia. Reissu oli erittäin kannattava, yleensä näistä reissuista ei "jää käteen" mitään, kun bensat maksaa niin paljon ja muutenkin homma on aika rasittavaa sekä poneille että taluttajille (ennemmin henkisesti). Voitte kuvitella tuoton, jos kerron, että joka kierroksesta saimme muutamia euroja ja ratsastajia kävi lähemmäs sata kappaletta :) Pojat tienasivat itselleen ruokarahaa kerrankin, ehkäpä tämä tasaa aiempien tapahtumien tappiota, joista "parhaillimmaan" olemme saaneet 2€ koko kahden tunnin aikana :D








Halkolat lähtivät vielä reissun jälkeen uittamaan Rommia Mobiliaan ja sanoin, että saavat toki ottaa Nallenkin mukaan, kun se tykkää uida. Pojat lähtivät traikkukyydillä kohti uimarantaa ja minä kävin kotona huilaamassa ennen tuota aitaurakan jatkamista. Mahtoi Nalle olla ihmeissään, kun se lastattiin jo toista reissua varten traileriin saman päivän aikana!






Tänään meillä oli pikkupoikien kanssa maastoestevalmennukset Wääksyssä ensiviikonlopun kisoja varten. Erika meni Nallella ja Marinka Rommilla. Pojat menivät valmennuksessa hyvin ja nyt vain odotellaan ensiviikonlopun kisoja! Kuvia tulee myöhemmin, kun en jaksa nyt ladata niitä koneelle.



3 kommenttia:

  1. Näitä sun postauksia on tosi kiva lukea! Käyn aina varmaan 5 kertaa päivässä kattomassa onko uutta postausta tullut :D

    VastaaPoista
  2. Näyttääpäs siisteiltä ja hyviltä noi uudet aidat :)

    VastaaPoista