tiistai 7. elokuuta 2012

Jumitusta ilmassa?

Olimme Halkolan tyttöjen kanssa sunnuntaina Tervakoskella Puuhamaassa. Kaikilla hevosilla oli mukava vapaapäivä laitumella ja me omistajat olimme nauttimassa touhupäivästä ehkäpä Suomen parhaassa huvi- / vesipuistossa. Meillä oli superkiva päivä. Lähdimme kotoa aamulla yhdeksältä ja kotona olimme illalla seitsemältä. Pakko myöntää, että vähän teki tiukkaa juosta liukumäkien rappusia ylös tuo 7 tuntia, välillä pompittiin trampoliineilla ja ajettiin kaikenlaisilla härveleillä. Onneksi edes joku toimi sähköllä!!




Siellä mennään Jenniinan kanssa :)


Kotiin päästyäni kävin katsomassa hevosia laitumella. Sopu oli säilynyt ja kaikki oli hyvin... Paitsi löysin kaksi aivan järkyttävää porsasta laitumelta. Kun näin Nallen, niin luulin jonkun potkaisseen sitä kylkeen, kun siinä oli kamala paise. Tunnustelin sitä ja kauhistelin, että toivottavasti ei ole pahempaa sattunut. Ihmetys kasvoi, kun samanlainen paise oli toisellapuolella - Se oli MAHA, kivikova pattimaha. Nalle kävelikin ihan kankeana ja samalla napsi lisää ruohoa suuhun. Rommi oli ihan samanlainen... Otan ne huomenna tuohon köyhälle laitumelle ja saavat sulatella mahojaan kuivaheinän ja vähäisen laidunruohon kanssa pari päivää ennen tärkeää kisareissua Lahteen. Katsokaa nyt, mikä pallo:




Näin lähellä Nallekin uskaltaa olla Ressun takapuolta. Huomatkaa MAHA...

Kalle ajaa Nallea ja Rommia kauemmaksi, mutta itse väistyy Venniä ja Ressua. Arvojärjestys menee näköjään koon mukaan!

Uskalsin lopulta viedä Pinnin ja Prinssinkin tuonne takalaitumelle Kallen pikkulohkoon. Ovat olleet siellä nyt pari päivää ja hyvin on mennyt.

Tämähän on kuin pahainenkin ratsastuskoulu! Kaluston vaihto käynnissä maanantai-iltana.

Tuolloin maanantaina ihmettelin Vennin liikkeitä kaksi tuntia, mitä se juoksi lasten kanssa. Ihankuin se olisi ollut epäpuhdas. Ekalla tunnilla yritin laittaa sen vain mielikuvitukseni piikkiin, mutta pienemmän ratsastajan ollessa selässä jälkimmäisellä tunnilla, laukannostoyrityksestä seurannut kaahotusravi paljasti pari askelta selvempää ontumista. Lopputunnista käskin ratsastajaa ravaamaan molempiin suuntiin oikein reipasta ravia, mutta se oli taas ihan puhdas. Laukatkin nousi hyvin molempiin suuntiin. Plaah, liian hyvin tää tuntuikin menevän, mutta kyllä se pari askelta ontui selvästi. Jalat olivat kuivat eikä turvotusta tai lämpöä ollut nivelissä. Olen käynyt tarkistamassa sen jalat tänäänkin pariin otteeseen. Täysin normaalit, kaviotkin kunnossa eikä arista mitään. Sain nopealla varoitusajalla meidän kraniosakraaliterapeutin, hän tulee torstaina. En nimittäin keksi mitään muuta, kuin lihasjumin / venähdyksen / revähdyksen tms. Ja tämä epäpuhtaus oli niin pientä, ettei se voi olla mitään suurta, mutta peruin Vennin osalta koko loppuviikolle sovitut ratsastukset. Torstaina selviää löytyykö mitään lihaksista, nikamista, hermoista tai muusta. Toki tämä voi olla ihan normaaliakin, Venni on vähän honkkeli vielä ja nuo pari askelta "ontumista" voi olla vain tasapainon puutetta.

Shettis SM-2011
Roosa ja Rommi
60cm: I sija
Perjantaina iltapäivällä onkin lähtö shettisten SM-kisoihin, luvassa taas mukava loppukesän reissu. Majoitumme Sysmässä leirintäalueella, jossa meidän tiimille on varattuna kaksi mökkiä. Tyttöjen viihtymisen takaa hieno uimaranta hyppytorneineen. Varasimme myös rantasaunan pariksi tunniksi lauantai-illalle. Mukaan lähtee minun lisäkseni koko Halkolan perhe (Jussi-isä, Katja-äiti, Marinka, Jenniina, Tinja ja koirat), Sara ja Roosa. Ponit majoittuvat yhteiskarsinassa kisapaikalla.

Marinka osalistuu siis Nallella lauantaina kouluratsastuksessa raviohjelmaan ja HeC-luokkaan, näiden molempien luokkien sijaluvut vaikuttavat sijaan mestaruudessa. Marinka osallistuu Rommilla pelkästään tuohon HeC-luokkaan, mutta joutuu kisaamaan mestaruuden ulkopuolella ylikorkeuden vuoksi, luokkavoitosta he saavat silti taistella. Sunnuntaina edessä on esteet ja Marinka osallistuu taas Nallella molempiin luokkiin; 50cm ja 60cm. Taas näistä kahdesta luokasta tulleet sijaluvut lasketaan yhteen ja pienimmän yhteissijaluvun saanut voittaa estemestaruuden. Rommi tulee taas mestaruuden ulkopuolella havittelemaan edellisvuoden tapaan voittoa 60cm:n esteluokassa.

Ennen perjantain lähtöä Marinka menee molemmat ponit kevyesti. Ennen reissuun lähtöä tallillamme ei mitään normaalia ihmeempiä tapahdu. Seuraava postaus siis tulee reissun jälkeen, se on suurimmaksi osaksi tyttöjen käsialaa. Laitan tytöt kirjoittamaan päiväkirjaa siitä hetkestä alkaen, kun auto starttaa käyntiin kotipihassa ja viimeiset fiilikset kirjataan ylös kotimatkalla. Pääsen sitten kotona taas kopioimaan kirjoitusta tänne kuvien kera (pientä sensuuria käyttäen). Viimevuoden reissupäiväkirja löytyy TÄÄLTÄ.



5 kommenttia:

  1. hei ois kiva jos tekisitte videopostauksen kisoista! Tai siis koko reissusta, eli muustakin kun kisoista!!! :) Onnistuisko?? ;)

    VastaaPoista
  2. Nooo täytyy katsoa, ehkä jonkun pienen vois tehdä :)

    VastaaPoista
  3. Eikös teillä ollut puput verneri ja viljami?

    VastaaPoista