keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Hyppäys yhden vuodenajan yli



Niin sitä on taas aika vierähtänyt työntouhussa ja blogi on viettänyt hiljaiseloa kesästä asti ja nyt ollaan jo joulun kynnyksellä! Syksy on ehkä vuodenajoista itselle se vähiten mieluisa, joten olisipa kätevää jos voisi tällälailla loikkia kesästä suoraan lyhyen talven kautta kevättä kohti. Kesällä tallinpyörittäminen on niin paljon mukavampaa, kun valoa ja yleensä lämpöäkin riittää... ainakin enemmän kuin talvella. Syksy on pitänyt sisällään tuttua touhua; tunteja, kisoja ja muuta mukavaa.


 

Olin jo sanomassa, että oikeastaan mitään muutoksia ei ole tässä tapahtunut, kunnes tajusin, että onhan tässä tapahtunut ainakin yksi todella iso asia! Saimme kuin saimmekin ostettua naapuritilan, josta on voinut vain haaveilla tämän liki 8 vuotta, kun Papinojalla olemme asuneet. Saimme liki 3 hehtaaria lisämaata ja kun tulimme kaupantekotilaisuudesta kotiin niin kaivuri odottelikin jo pihalla: Parkkipaikan ja uuden hevostarhan rakennus oli valmis alkamaan!


Siirtotalli käännettiin toisin päin ja muutettiin pihatoksi

Parakki siirrettiin pois etupihalta parkkipaikan ja siirtotallin tieltä, uusi paikka löytyi vanhan alatarhan kohdalta. Taustalla näkyy ponien väliaikaiset aitaukset, joissa ne viettivät viikon verran.

Parkkipaikan valmistumista

Uusi hevostarha alkutekijöissään, parakki jo uudella paikalla.

Siirtotallin ovet ovat auki 24/7 ja asukkaat saavat näin kulkea sisään ja ulos oman mielen mukaan.

Parkkipaikka pintahiekkaa vaille valmis!

Hevostarhaa...

Hevostarha valmis, vain laudat puuttuvat aidasta tässävaiheessa ja oven muoviliuskatkin vielä asentamatta.

Valmista tuli! Uusi parkkipaikka on ollut meille lottovoitto, asiakkaatkin ovat olleet todella tyytyväisiä!!


Projekti kesti kaikkineen 4-5 päivää, meillä oli niin huippu konekuski, jonka ansiosta homma sujui ja lopputulos oli parempi mitä olisi voinut toivoa. Oli aika hakea uudet asukkaat, joille saimme tilanoston myötä myös tilaa: Alpakkapariskunta ja hauska maskotti Pilkku-poni! :)







Norton-ponimme löi hanskat tiskiin lopullisesti syyskauden startatessa ja halusimmekin päästää sen yksityiskäyttöön, vaikka poni onkin ihana ja kiltti. Jatkuva tunneilla jumittamien kertoi ponin tylsistymisestä tähän pyöritykseen. Norton muutti ystäväni pikkusiskon ihan omaksi poniksi ja heillä menee oikein hyvin. Nopaksi uudelleen ristitty poni sai parhaan mahdollisen kodin <3

Onneksemme meillä kävi jälleen kerran loistava tuuri, kun löysimme pian uuden ponin. Ainut, mikä ponissa mietitytti oli rotu. Olen vähän nirso kaikille wels-tyyppisille kavioeläimille, mutta Rölli-poni vaikutti erilaiselta, hyvällä tapaa. Uskalsin tehdä kaupat puhelimessa ja ei paljon parempaa ponia olisi meille voinut toivoa!






Rölli päiväunilla

Meillä on nykyään myös oma "Puolen Hehtaarin - metsä", jonne pienetkin tuntilaiset pääsevät turvallisesti samoilemaan.


Loppuun vielä kuvia loppusyksystä ja alkutalvesta:

















OIKEIN HYVÄÄ JOULUNAIKAA KAIKILLE!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti