sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kisoja ja salaisuuksia!

Tänään lähdimme Nallen ja Rommin kanssa maastoestekisoihin Wääksyyn. Kauheata sähellystä se meinasi olla, kun unohdimme numerolaput kotiin, kun kilpailijatiedotteessa ei muistettu mainita niistä. Onneksi tytöt olivat huolehtineet omat terveyskorttinsa sekä valmennustodistukset + huoltajien allekirjoitukset mukaan. Ponien rokotustodistukset sentäs muistin ja tytöt muistivat turvaliivinsä. Paljon kaikkea epänormaalia, mitä ei yleensä normikisoihin tarvitse. Eli Marinka meni siis Rommilla ja Erika Nallella. Luokkana oli Shettisluokka, korkeus max 50cm.

Kävelin radan tyttöjen kanssa ja ykköseste vaikutti helpolta. Sen molemmat pojat hyppäsivätkin valmennuksessa viimeviikolla. Kakkoseste oli sen näköinen, että ajattelin heti sen olevan vähän turhan haastava. Se oli kyllä 50cm korkea ja ainakin sen 50cm leveä, mutta siinä päällä oli vielä katkottuja pajunoksia 20cm. Eli en puhuisi enää "risuista", vaan ihan sormenvahvusista oksista. Este lähenteli korkeudeltaan 65-70 senttiä ja ongelmia tiesin tulevan ainakin Nallen kohdalla. Lisähaasteita tälle esteelle toi se, että este oli loivassa peltorinteessä ja vieläpä diagonaalilla, eli se oli vähän kallellaan ja se hypättiin alaviistoon. Kolmonen oli aika pitkä este shettikselle, mutta korkeudeltaan aikalailla sen 50cm. Nelonen oli vesieste, siinä piti mennä vain veteen ja kulkea portin läpi ja palata takaisin peltoaukealle. Sitten tultiin sama peltorinne, mutta ylöspäin. Viitosena oli tukki ylöspäin, aika simppeli. Sen jälkeen kuutoseste, joka oli sama kuin tuo kakkonen, mutta toisesta suunnasta. Eli nyt tuo sama, isohko este ylämäkeen. Viimeinen este oli sama kuin ykkönen, mutta toiseen suuntaan.

Noh, verkassa sujui ihan hyvin. Nalle oli ajoittain vähän turhan hidas, mutta muuten sujui ihan hyvin. Marinka lähti radalle hyvin ja selvitti ykkösen ongelmitta. Kakkosesteellä tuli ongelmia niinkuin arvelinkin, Rommi kielsi siihen. Onneksi Marinka sai sen siitä yli toisella yrittämällä ja matka pääsi jatkumaan. Rommi vähän kompuroi liukkaassa rinteessä, onneksi oli hokit. Kolmonen sujui ihan hyvin, samoin vesi. Sitten tultiinkin jo ylöspäin ja vuorossa oli tukki sekä tuo vaikea este ylöspäin. Rommi meni molemmista yli hyvin. Viimeinen este sujui tietysti hyvin, kun se oli radan pienin ja helpoin este.


1. este

Vesieste

Tässä se vaikea este ylöspäin tultaessa.


Sitten vuorossa oli Nalle ja Erika. Alku meni hyvin tuolle kakkoselle asti, mihin se kielsi... ja kielsi... ja kielsi... ja kielsi... nin monta kertaa, että piti luovuttaa. Ne sai jatkaa rataa silti. No kolmonen lähestyi ja poni kielsi taas. Toisella meni yli ja matka jatkui kohti vettä, joka sujui ilman ongelmia. Seuraavana vuorossa oli tukki, jolle tuli taas kielto. Onneksi toisella kertaa mentiin taas yli ja lähestyttiin tätä haastavaa estettä ylöspäin ja eihän se siitä useista yrityksistä huolimatta mennyt. Sen näki jo kaukaa, poni tiesi ettei hänen tarvi mennä ja oli menossa ohi jo hyvissä ajoin estettä. No se este jäi taas väliin ja ratsukko laukkasi maaliin viimeisen esteen yli. Nalle heitti siis ihan pelleilyksi, kun huomasi ettei tarvi mennä. Tuollainen kieltely on erittäin outoa tuolle ponille, mutta kuten sanoinkin niin ei siinä ollut sellaista meininkiä ollenkaan, että poni olisi edes kuvitellu, etä noista olisi tarkoitus mennä yli. Luokan jälkeen yritimme vielä Rommin perässä, mutta ei mennyt ja sitten se jo vähän lähtikin laukkaamaan reippaammin eikä ollut oikeestaan edes hanskassa. Heitin Marinkan selkään ja se hyppäsi Nallella tuon esteen kerran ilman ongelmia. Nalle tajusi, että nyt sinne tulikin sellanen likka selkään, että parempi mennä tai tulee tupenrapinat. Eli näköjään tuossakin ponissa asuu se pieni possu sisällä, tosin kukapa sitä "vapaaehtoisesti" hyppäisi noin isoja ja massiivisia esteitä, jos yhtään ratsastaja tuntuu epävarmalta. Taisi olla vielä liian haastavat kisat tälle parille, kun eiväthän ne ole yhdessä olleet kisoissa kun kaksi kertaa ennen tätä. No mutta kaikesta huolimatta Aamulehden toimittaja ihastui tuohon pariin ja heistä tulee huomiseen lehteen kuva tuolta tukkiesteeltä :) Treeniä ja kokemusta vaan lisää.


Vesiesteellä

Marinka ja Nalle ylittämässä tätä hirrrrweän kamalaa estettä!

En yhtään ihmettele, että olimme ainoat osallistujat tässä luokassa... Ei noista esteistä sellaiset tavalliset shettikset yli menisi, jos jopa Rommilla teki tiukkaa. Onneksi ei menty Pinnillä tai Piippiksellä, joilla vähän haaveilin... Siinä olisi tullut vain ruumiita. Luokassa oli tyyliarvostelu ja Marinka luokan nyt tietysti voitti ainoana hyväksyttynä suorituksena! Erika ei sijoittunut tietystikään, kun suortius oli hylätty. Mutta hyvin molemmat silti menivät ja Marinka kyllä palkintonsa taas ansainnut, ei Rommikaan noista esteistä yli mee ellei sitä osaa ratsastaa, se näytti sen tuossa kakkosesteellä. Eli mielestäni ihan ansaittu voitto, vaikka periaatteessa oli ainut mahdollinen voittaja.







Tässä kuvia karsinoista ja tarhoista, joihin hepat ovat nyt siirtyneet! Eli tosiaa Ressu on samassa tarhassa Nallen ja Rommin kanssa. Ne on ihan huippulauma, kun tiedän ettei kukaan tee kenellekään mitään pahaa, eikä kukaan jatkossa revi toistensa loimia tms. Toisessa tarhassa on Kalle ja Venni, jotka tänään jopa söivät heinää samasta kaukalosta! Ennen Vennin ei tarvinnut kuin katsoa Kalleen, niin se kipitti karkuun.


Vaari vahtii taustalla pikkupoikien syöntiä :D

Portti ja uudet sähköt

Team vuonot



Kokeilen yhden säkin ajan, että sopisiko olkipellettisäkki tuohon pesarin nurkkaan. Ei ole vilä ollut tiellä, mutta toisaalta sitä lisätään niin harvoin, että se voisi hyvin olla myös ulkovarastossa....

Nallen ja Rommin karsina

... ja toisesta kulmasta













Ja tämä kuva otettu meidän kotipihasta, talli on tuolla vasemmalla missä aitoja näkyykin. Tähän aukealle olisi tarkoitus tehdä se uusi kenttä!
Ainiin sitten se salaisuus! Mutta eihän se ole salaisuus jos sen kertoo. Voin paljastaa sen tulevan viikon aikana, mikäli tämä juttu toteutuu. Ennen sitä en viitsi puhua mitään, ettei suotta meidän tallitytöt innostu.. Ja sitten joku kyseli, että missä järjestyksessä meidän hepat on tallissa. Eli tuosta ulko-ovelta katsottuna vasemmalla pesarin vieressä on Nalle ja Rommi. Sitten vasemmalla se perimmäinen karsina jaetaan lähipäivinä väliaidalla, toiselle puolelle tulee Pinni ja toiselle, vähän isommalle puolelle Venni. Sitten käytävän oikealla puolella on satulahuoneen vieressä Ressu ja perimmäisessä ponikarsinassa Kalle.


6 kommenttia:

  1. Onko teillä sitten kaks kenttää kun uusi valmistuu? Ja missä pinni alkaa tarhata? Haluaisitko tehdä kysymyspostauksen?

    VastaaPoista
  2. Ei, vanhalle tulee se siirtotalli ja siitä tulee lisää tarhatilaa! Pinni laitetaan jompaan kumpaan laumaan, kokeilen kummassa menee paremmin. Voin tehdä!

    VastaaPoista
  3. Olet kamalan epäreilu ja ilkeä tuolle erikalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ompa nyt tosi kamalaa! En nää itse yhtään ilkeyttä tässä tekstissä, ja eiköhän tuonikääset tytöt ala olla jo tajuta, että ei kaikki mene täydellisesti. :)

      Poista
    2. Voisitko perustella, että mistä syystä? En ole Erikasta sanonut enkä ajatellut mitään pahaa, koska siihen ei ole syytä. Kaikki aloittavat jostain ja tämä meni nyt näin. Erika teki parhaansa, mutta se ei tälläkertaa riittänyt. On totta, että osittain tämä meni ratsukon vähäisen (yhteisen) kokemuksen piikkiin. En vain tiennyt ponissani olevan tällaista puolta, jonka takia tässä tekstissä tätä hämmästelin. Olemme Erikan kanssa yhdessä puineet radan tapahtumia ja ensikerralla sitten paremmin, täällä netissä sinunlaistesi anonyymien kanssa en tämän enempää asiasta keskustele, sillä oppilaideni ratsastus ei kuulu tämän syvällisemmin tänne :)

      Poista
  4. Aiku susku sano et Erika ei tietystikkään sijoittunut kun tulos oli HYLÄTTY...

    VastaaPoista