torstai 9. elokuuta 2012

Hyviä ja huonoja uutisia

Minun ei pitänyt päivittää ennen reissua, mutta eipä ole nyt muutakaan tekemistä, kun on kamatkin pakattu valmiiksi ja yllättäviä uutisiakin on. Marinka on kuumeessa ja huomenna on lähtö SM-kisoihin. Voihan möhnä mikä tuuri!! Huomiset viimehetken ratsastukset jäävät siis unholaan ja juoksutan ponit sivuohjilla ravissa eteenalas, täytyy soveltaa suunnitellut jutut ilman ratsastajaa, kun ketään muuta en mielelläni selkään pistä näiden kisojen alla. Marinka tulee suoraan vanhempiensa kyydillä leirintäalueelle, että saa levätä koko huomisen päivän. Lauantain lähtölistoista päätellen on tulossa aivan hemmetin pitkä päivä. Kisat alkavat kahdeltatoista, Marinkan eka startti Nallella on puoliyhden jälkeen, sitten Rommilla muistaakseni kolmen aikoihin ja viimeinen startti Nallella viideltä. Ei mitään järkeä, ratsastaja ei ehdi edes lepäämään missään välissä, kun aina on tuollainen typerä pari tuntia lähtöjen välissä. Varaamamme rantasaunavuorokin alkaa majoituspaikassamme klo.19, kun kisat loppuvat vasta kuudelta. Kauhea kiire tulossa sitten illalla, kun oletimme kisojen olevan ohi jo iltapäivällä, kuten viimevuonna.


Sitten hyviin asioihin. Ukkosen Satu kävi tänään möyhimässä Vennin kroppaa ja aluksi näytti, ettei sieltä löydy mitään. Selkä oli tosi hyvä, takapuolen päällä ja ristiselässä pientä tukkoisuutta. Vasta lopuksi vasemmasta lavasta löytyi pahoja jumeja mikä selittää juurikin sen, että näyttää kuin poni ontuisi oikeaa etujalkaansa, kun se ei saa vasenta lapaansa venymään. Se saatiin aika hyvin auki, mutta uusitaan hoito kuuden viikon kuluttua. Uskomaton tämä meidän ihana Satumme <3 Venni toimi tänään taas todella hienosti talutuksessa tätiratsastajalla, loppuviikon se saakin sitten vain olla ja lepäillä, alan alkuviikosta kävelyttämään ja juoksuttamaan sitä, pikkuhiljaa siirrymme sitten takaisin normaaliin liikutukseen eikä mahdollisesta epäpuhtaudesta tarvitse olla huolissaan. Sain ohjeeksi venytellä tuota jalkaa sekä hieroa lapaan arnicaa.

Sitten asia, jota en ole kertonut vielä kenellekään, en tallitytöille, en kavereilleni enkä kenellekkään. Iloinen asia tämä taitaa olla erityisesti Suville. Jo tuosta lauseesta ainakin meidän talliporukka arvaa. Kyllä, vedin Pinnin pois markkinoilta! Jääkööt nyt ainakin toistaiseksi, kun minulla on menyt hermo koeratsastajiin, joita riittää paljon, mutta kun pitäisi kauppoja alkaa hieromaan onnistuneiden koeratsastusten jälkeen (jossa koko perheen ja suvun ja naapurin lapset kokeilivat ponia ilmaiseksi), niin todetaan, että "täytyy vähän vielä miettiä". En enää ihmettele niitä, jotka pyytävät maksua koeratsastuksista. Näköjään on näitä, jotka käyvät ilmaiseksi ratsastelemassa myytävillä poneilla, vaikka eivät tosiasiassa ole edes aikeissa ostaa poneja. Pinni on toiminut tunneillakin nyt niin hienosti, että nykyisillä tuntilaisilla se menee ihan hyvin, kun alottelevia pikkuratsastajia on tällähetkellä useampi. Katsoo sitten myöhemmin, jos sen vaihtaisi johonkin isompaan opetusponiin. Eli ei ole julkisessa myynnissä, mutta jos joku siitä kiinnostuu niin myyn kyllä jos hyvä koti löytyy. Mietin myös vaihtoehtoa astuttaa se, mutta totesin, että taitaa olla jo liian myöhä ja varsa syntyisi vasta loppukesästä. Lisäksi mammaloma on aika pitkä ja jos sen nyt astuttaisi, niin se jäisi pois tunneilta jo alkuvuodesta, ja sitten meillä olisi taas loppukesällä suloinen pikkushettis, josta ei raski luopua. Eli Pinni jää enkä astuta sitä nyt ollenkaan. Katsoo nyt lähteekö Pinni Prinssin mukaan pihattoon kuukaudeksi tai pariksi, ja vieroitamme siellä sitten ne niin, että Pinni tuodaan kotiin ja Prinssi jää lopputalveksi sinne toisen orivarsan kaveriksi.

2 kommenttia:

  1. ei voi olla noin söpö varsa! aw toi riimu

    VastaaPoista
  2. Voi harmi kun Marinka tuli kipeeks=(

    VastaaPoista