perjantai 28. syyskuuta 2012

Pientä pintaremonttia

Nyt se on valmis, nimittäin satulahuone! Aloin eilen uurastamaan ja hain isäni tehtaalta tyhjiä pahvilaatikoita. Sitten aloin tyhjentämään vihreitä kaappeja niin, että jokaisen ponin varusteille oli oma laatikko. Samalla tuli perattua turhat loimet pois ja tarkistettua, että jokaiselle ponille löytyy kuivatusloimia, sadeloimi ja toppaloimi. Muutkin roinat tuli katsottua läpi ja vanhoja riimuja ja muita vermeitä lähti aika raa'asti roskiin. Vein täysinäiset laatikot tallin takapihalla olevaan toimistorakennukseen ja aloin purkamaan vihreitä kaappeja. Sain irrotettua yläkaapit pois ja nostin ne tallinkäytävälle. Sitten tulikin jo tuntilaiset ja pidin kolme tuntia eli voitte kuvitella jaksoinko jatkaa urakkaa, kun olin alusvaatteita myöten märkä... ja vain vähän nuutunut olo.


Aamulla heräsin "reippaana" ja tein aamutallin. En meinannut malttaa edes karsinoita siivota, kun halusin kovasti jo satulahuoneeseen jatkamaan purkutöitä. Mainostin vihreitä kaappeja facebookissa ja yksi tuttu tuleekin ne huomenna hakemaan. Siispä kannoimme myös vihreät kaapit tallinkäytävälle odottamaan noutoa ja sidoin ne kiinni kaltereihin, etteivät ne vain kaadu kenenkään päälle. Lakaisin pahimpia roskia pois ja aloin nostelemaan satuloita ja suitsia pois telineistä ja naulakoista. Poneja on vähän kertynyt, kun suitsiakin oli kottikärryllinen!



Käytävä täynnä kaappeja






Laitoin satulatelineet uuteen järjestykseen ja sen jälkeen kiinnitin uudet loimihenkarit vihreiden kaappien tilalle. Lopputulos näytti tältä:










Olen tyytyväinen lopputulokseen ja nyt pitäisi sitten saada tuo toimistorakennus kondikseen. Se siirretään tallin etupihalle sunnuntaina ja sitten alkaa sen kunnostus ja hyllyjen rakentaminen. Loimikaappiin tulee jokaiselle ponille omat hyllyt ja olohuoneeseen tulee jääkaappi, mikro, ruokapöytä, vuodesohva ym.



3 kommenttia:

  1. Rupesin selailemaan tätä blogia ja luin tuon SM-postauksen. Olet varmaankin koululähtölistoja katellut niin se Hetino-poni. Sen ratsastaja tänä vuonna olin MINÄ:DD Ei sua varmaan tällänen asia kiinnostanut mutta tulipahan sanottua.
    Minun blogi: http://aatelis.blogspot.com
    Tinon blogi: http://tinojateppo.blogspot.com

    Sieltä saat lisää tietoa mun elämästä ja Timpan seikkailuista:)

    Ps. Tallin touhuilut näyttää kivoilta (kadeeee)

    VastaaPoista
  2. Okei, nimi kuulostaa kyllä tutulta!! Kiva blogi sinullakin :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä, paljon tilaakin satuloille. Meidän täytyisi myös laajentaa tallirakennusta. Siihen hommaan kuitenkin tarvitaan genie, meidän on nimittäin tarkoitus rakentaa toinen kerros ullakkoon, ja varmasti paljon on nostettavaa.

    VastaaPoista