torstai 13. syyskuuta 2012

Ongelmat eivät ota loppuakseen!

Heräsin eilenaamulla flunssaisena, olin nukahtanut uudelleen herätyskellon soiton jälkeen ja lähdin tallille normaalia myöhemmin. Kurkku oli todella kipeä ja nenä oli ihan tukossa. Lähdin päänsäryn saattelemana tallille ja kun astuin ovista sisään, kuulin veden lotinaa. Toivoin vain jonkun pissaavan, mutta kuulosti melko isolta hädältä. Jostain syystä kävin ensimmäisenä kurkkaamassa pikkuveijarien, Nallen ja Rommin, karsinaan, kun mahdolliset ongelmat liittyvät mitä ilmeisimmin niiden touhuihin. Jippii, siellähän oli kunnon tulva! Juoksin äkkiä sammuttamana pääkatkaisijasta vesiautomaatit ja menin katsomaan tarkemmin. Pojat olivat saaneet automaatin irti seinästä ja uimurikuppi kun on kyseessä niin vettä tulee niin kauan, kunnes kuppi täyttyy. Nyt, kun kuppi oli ihan vinossa, vettä vain tuli ja tuli eikä kippo täyttynyt ollenkaan. Pahimmassa tapauksessa vettä oli valunut kellon ympäri. Onneksi karsina näytti olevan märkä vain automaatin kulmasta. Aloin jakamaan rehuja ja kiinnitin huomiota Pinnin karsinan märkyyteen ja ajattelin sen pissanneen paljon. Vein kaikki ponit pihalle ja aloin tutkimaan tätä vetistä helvettiä. Koko Pinnin karsina oli aivan läpimärkä, vesi oli valunut sinne pesarin seinän läpi. Aloin siivoamaan sitä ja jouduin tyhjentämään sen kokonaan, koska vettä valui talikon pikkienkin läpi. Olkipelletti on kuivikkeena kallis, tai ainakin sen perustaminen uuteen karsinaan. Arvatkaas olinko juuri edellisenä iltana perustanut tuon kyseisen karsinan. Siinä kottaritolkulla märkää kuiviketta lantalaan raahatessani silmissäni vilisivät setelit roskakoriin. Kun sain karsinan tyhjäksi, niin siirryin itse tapahtumakarsinaan ja oletin sen olevan helppo nakki. Vesi oli kuitenkin valunut lattiaamyöten pellettipatjan alla ja puolet karsinasta piti kääntää ympäri eli käytännössä puolet karsinan kuivikkeista meni lantalaan. Olin niin kuollut, aikaa oli mennyt jo monta tuntia ja tuntui ettei märkä kuivike lopu ikinä. Kaikki muut karsinat oli vielä siivoomatta ja epätoivo meinasi iskeä. Meinasin ottaa kännykällä kuvan karsinasta, mutta ärsytys oli siinäkohtaa niin suuri, että ei tullut otettua.

Illalla korjasimme automaatin ja laitoimme jokaiseen karsinaan poikkipuun automaatin kulmaan, ettei siihen pääse hinkkaamaan itseään tai peruuttamaan sen alle tms. Toivon todella, etten enää joudu kokemaan tällaista yllätystä!!




Tänään sain naapurilta soiton, että meidän varsa on vapaana. Hän kertoi, että se oli ollut ensin tiellä ja siitä mennyt talliin, jossa oli ehtinyt syömään rehusäkistä Peacemakeriä ½ - 2 litraa. Ei voinut olla totta!!! Juuri ähky selätetty eikä väkirehuja olla vielä uskallettu antaa ja sitten käy näin. No toistaiseksi ähkyä ei ole tästä karkureissusta tullut, onneksi.



Muuten tuntuu menevän ihan hyvin, varsinkin kun pienetkin kivat asiat tuntuvat nyt tässä ongelmapesässä juhlalta. Ponit toimivat kivasti tunneilla, tallitytöt ovat olleet kannustavia ja hyväntuulisia ja yritysasiat etenevät hyvää tahtia. Tmi Papinojan Ponitalli aloittaa virallisesti toiminnan lokakuun alusta. Uusia asiakkaita on tullut jo kivasti ja kovasti tunteja kysellään päivittäin. Ensimmäinen virallinen alkeiskurssi pyörähtää käyntiin ensiviikolla ja nyt pitäisi alkaa tuntisuunnitelmia tarkastelemaan enemmän, että saa tunnit sijoitettua järkevästi. Näillänäkymin on tulossa 3 tuntia illalle.

Ressu on toiminut ihan superkivasti, Sara meni sillä tänään tunnilla ja se näytti taas oikein reippaalta. Sen vuokraaja on sitä nyt vähän koulinut ja ratsastanut paljon eteenalas, miten tuo hevonen ei ole tottunut liikkumaan eikä millään haluaisi. Se tykkää mennä kauhean korkeassa muodossa, mutta nyt se on ratsastaessa herkempi pohkeelle ja sitämyötä kivempi ratsastaa. Kyselin Annalta tunteja ja nyt alan taas sen estevalmennuksissa käymään, kun itsellä on päivisin aikaa lähteä Ressun kanssa traikulla Tampereen puolelle maneesille. Heiskasen kouluvalmennukset on nyt jäänyt, kun minulla oli tuo yrittäjäkurssi, joka oli kahtena iltana viikossa ja muina iltoina olikin tunnit. Nyt on yrittäjäkurssi ohi eli nyt vain valmennuksia odotellessa.





5 kommenttia:

  1. No höh! teilläpä on nyt huonoo tuuria..:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis voisitko vastata tähän viestiin ku toi toinenki oli multa mutta se meni pilalle niin voisitko vastat tän sisältöön että : sako sulle soittaa ja kysyy tunti asun silleen kaukana että kestää 45 min ajaa että tulisin irto tunneille vastaa käviskö tämmönn niin äiti soittais sulle mä oon ridannu 2 vuotta !! vastaa pian koska äiti soittis sit !!!
      -Heini

      Poista
  2. saako sulle siis tulla uutki tunneille ku mä voisin varata mä asun 45 min sinne että voisin tulla vaan joskus tulisin ilo mielin ja auttisin paljon tallilla ja niin pois päin vastaa tähän vistiin !!

    VastaaPoista
  3. saako sulle siis tulla uutki tunneille ku mä voisin varata mä asun 45 min sinne että voisin tulla vaan joskus tulisin ilo mielin ja auttisin paljon tallilla ja niin pois päin vastaa tähän vistiin !!.äiti kato soittais sulle sit. niin siis mä oon littannu kommentti paljon muutta ne on menny pilalle !
    -Heini

    VastaaPoista
  4. mä ja mun frend tultais sit vaikka irto unneille jos sulle käy ku äiti soittais mä toivoisin Nallee oon ratsastannu 2v. ja mun kamu on harrastannu 3v. se toivoo Rommia vasta nopee
    -Heini

    VastaaPoista