sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Varuste-inventaario ja kisailua

Olen erittäin hämmästynyt, että tallimme satulahuoneesta lähti tavaraa pihalle vain pieni kasa. Kaikki loimet, riimut, suitset, harjat, pullot ja putelit ovat tarpeellisia. Silti tuo pieni määrä poislentäneitä tavaroita sai aikaan paljon lisätilaa (tai sitten vain ylipäätään kaappien järjestely). Syy tähän siivoukseen oli siis se, että uusi vuokralainen tulee keskiviikkona ja se tarvitsee kaappitilaa, jota meillä on erittäin rajoitetusti.

Aloitin järjestelyn "mikrokaapista". Siellä on siis mikro, joka on tosi kätevässä paikassa. Tosin mikron lisäksi kaapissa on sadoittain irtotavaroita, kissanruokia, pinteleitä, ratsastusvaatteita, rojua ja muuta sellaista. Vedin koko kaapin sisällön lattialle ja aloin täyttämään kaappia uudestaan. Sain sekalaisia tekstiilejä tuonne koriin, sinne meni kaikki pintelit ja muut. Satulahuovat siirtyivät yläkaapista alemmas ja ovat nyt helpommin otettavissa. Mikro pysyi vanhalla paikalla ja ylähyllylle sain kuljetussuojat ja muita suojia.










Seuraavana vuorossa oli viereinen kaappi, jonka alaosassa on Rommi-ponin omistajien tavarat, tarkoituksena oli tämä yläosa tyhjentää tulevalle ponille. Eli eikun kaikki tavarat taas lattialle ja pohtimaan mihin ne saisi sullottua!



Viimeisenä kaappi, johon oli sullottava kaikkien viiden hevosteni loimet ja muut varusteet. Ainiin ja omani!! Lopputulos näytti tältä, kun viikkasin loimet paikoilleen. Siirsin pullot ja putelit pois ja löysinkin niille uuden paikan. Sain loimia myös yläkaappeihin, joiden tajusin olevan tyhjät, kun sain niistä turhia tavaroita karsittua pois. Kaikki mahtuivat hyvin ja tilaa jäi vielä.

Järjestelin tiskikaapinkin uudelleen ja sain sinne mahtumaan todella hyvin tavaroita.









Ja jäljelle jäi näin pieni kasa, josta osa on jo saatu myytyä!




Tänään olimme kisoissa Vennillä ja Nallella. Menin Vennillä ja Erika Nallella, mentiin molemmat ristikko ja 50-60cm. Rata oli todella kummallinen, lävistäjillä oli viiden- ja seitsemän askeleen linjat, mutta niitä lähestyttiin väärästä suunnasta, vähänkuin tekisi kokorataleikkaa pitkänsivun lopusta. Tässä ratapiirros:




Eli lähestyminen ensimmäiselle esteelle oli ok, tosin Venni päätti jo verkassa, ettei nosta oikeaa laukkaa, tarjosi vaan vasenta. Radalla sain kuitenkin nouseen aika hyvin. Tie kakkosellekin oli vielä ihan ok, mutta katsokaa tuota tietä kolmoselle, miten tuollaisella mähköfantilla voi saada noin tiukan käännöksen tehtyä! Ja seuraavana linjana oli tuo 5 ja 6, neloselta piti kääntyä vasemmalle ja taas yhtä hullu koukkasu. Tietysti olisi ollut mahdollista jatkaa neloselta oikeelle ja kiertää koko kenttä ympäri, mutta siihen ei enimmäisajanpuitteissa ollut aikaa. Seiskalle olikin taas ihan ok tie, mutta harmitti tuo rata, joka ei ollut ollenkaa mieleinen. Olisi ollut kiva saada hevoselle onnistuneita lähestymisiä ja hyvä fiilis, mutta selvittiinhän me tästäkin radasta kahteen kertaan puhtaasti, samoin Erika ja Nalle! Molemmat poniinit olivat aika tahmeita, Nalle reipastui isommassa, mutta Venniä sai potkia eteen oikein huolella!










Nyt on tiedossa tulevalla viikolla kouluvalmennusta, kengityksiä ja muutenkin vaan perusmeininkiä. Kirjoittelemisiin!



3 kommenttia: