torstai 19. heinäkuuta 2012

Kouluratatreeniä ym

Meillä oli tiistaina Heiskasen kouluvalmennus Pohtiksella. Sara oli taas Vennillä ja minä Ressulla. Aiheena oli taas kouluaitojen sisällä ratsastus, rakensimmekin ennen valmennusta aidat paikoilleen, jotta saimme harjoitella niiden sisäpuolella. Rakennus oli kova urakka parin ihmisen voimin ja olo oli ihan nuutunut jo ennen valmennusta. Omat saappaat ja vaatteet olivat ihan kuraiset... Ajattelin kuitenkin tästä olevan hyötyä Vennille, joka ei ole ikinä nähnytkään kouluaitoja, Ressun kanssahan ne nyt ovat jo tuttu juttu ja meille ne eivät olisi olleet välttämättömät. Pohja oli aivan kamala, emmekä ottaneet edes laukkaa koko tunnilla... onneksi! Ressu varoi pohjaa, koska se oli tosi liukas, volteilla ja kaarteissa oli todella jännittynyt eikä taipunut kunnolla. Venniä ei kauheasti pohja haitannut, se puksutti menemään reippaasti. Sillä oli ekaa kertaa tuo remonttiturpis käytössä ja se todettiin hyväksi! Venni reagoi nyt hieman paremmin pidätteisiin ja on tasaisempi edestä. Kysyin tunnin loputtua Heiskaselta, että miten minun kannattaisi Vennin kanssa edetä koulutuksessa ja mitä siltä uskaltaa tässävaiheessa vaatia. Kysyin myös, että onko normaalia, kun Venni ei myötää ollenkaan kaulastaan tai niskastaan. Se on kuulemma normaalia tuollaisella "pötkylä"-hevosella, kehoitti tekemään paljon töitä maastakäsin. Olenkin sitä kumppareilla juoksuttanut, mutta Vennillä on niin kovat voimat ja päättäväinen asenne, ettei se laske päätään senttiäkään, vaikka painetta tulisikin kumppareiden johdosta. Eipä ole tällainen polle vielä vastaan ikinä kävellyt. Minua itseäni häiritsee, kun Venni menee niin jännittyneen näköisesti, olisi todella hyvä saada se rentoutumaan, jotta saisimme selkälihaksetkin paremmin käyttöön...

Keskiviikkona olikin tuo Kallen hakureissu, josta kerroinkin jo edellisellä kerralla. Sara liikutti Ressun ja Vennin silloin.

Tänään torstaina Maria ja Nea, Kallen uudet omistajat, tulivat ratsastamaan uudella ponillaan. He pyysivät minua auttamaan ja neuvomaan ensimmäisellä ratsastuskerralla. Olin yllättynyt, kuinka he pärjäsivät ponin kanssa todella hienosti, pienempikin tyttö sai Kallen menemään erittäin  reippaasti ja laukatkin nousi hienosti. Lupaavalta näyttää! :)


Meille kuoriutui pari päivää sitten kananpoikanen "Tipukka". Se on söpö :) 

Venni nukkuuRessu ja Venni kengitettiin tänään, kelpaa taas kipitellä uusilla kengillä. Juoksutin myös molemmat, laitoin ihan muina miehinä Vennillekin kunnon sivuohjat ja alkutaistelun jälkeen se jopa myötäsi hieman ja kehuin ponia valtavasti, sen maailma avartui kummasti ja oli tyytyväisen näköinen. Lopuksi lähdimme vielä Vennillä ja Rommilla rannalle uittamaan poneja. Kuvia tulee myööhemmin, kun saan ne kuvaajalta. Pinniäkin kävi tänään ensimmäiset ostajaehdokkaat katsomassa, huomenna tulee seuraavat. Sitä on kyselty tosi paljon... Onhan se nyt aika ihana :) Huomenna edessä maastoestetreenit Ressun ja Rommin kanssa, kääks!! Täytyy kaivaa turvaliivi esille, viimeksi ratsastanut se päällä, kun olin 11v.... Hyvin mahtuu päälle vielläkin :D Siitä lisää seuraavalla kerralla!

2 kommenttia:

  1. Löysin blogiisi Iidan blogin kautta (:

    Olen vähän kuin sielunkumppanisi ja minultakin löytyy hevonen joka ei myötää niskastaan lähes ikinä. Aina silloin tällöin tulee onnistumisia ja saadaan se hetkeksi pyöreeksi, mutta muuten ei. Hackamorella mennessä se kumminkin menee tosi kivasti (: Tätä ollaan ihmetelty jo 1½ vuotta opettajieni ja tuttujeni kanssa, eikä hekään ole ennen moisella hevosella ratsastaneet.

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka kiva kuulla, etten ole ainut! Me tosin löysimme ratkaisun maastakäsittelyn avulla, kannattaa lukea enemmän tuosta uudemmasta postauksesta. Tsemppiä hevosesi kanssa jatkoon! :)

    VastaaPoista