sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kisaviikonloppu

Perjantaina olin siellä estevalmennuksessa, en ollut aiemmin ollut kyseisen valmentajan tunneilla eli en tiennyt yhtään millainen tyyppi tuntia piti. Minun lisäkseni tunnilla oli kolme muutakin ratsukkoa. Valmentaja osoittautui mukavaksi, mutta sopivan napakaksi. Menimme aivan älyttömän pitkän alkuverkan, laukkasimme jonkun 15 minuuttia putkeen ilman mitään taukoa... auringonpaahteessa. Luulin, että Ressu saa sydänkohtauksen, mutta loppujenlopuksi oli hyvä laittaa heppa oikeasti hommiin. Se oli aivan läpimärkä sen jälkeen! Menimme siis ympyrällä temponvaihteluita laukassa, välillä päästimme jalustimet irti ja sitten taas otimme ne takaisin. Se oli senkin takia hyvä harjoitus, että kisoissakin ne löytää sitten helpommin takaisin, jos sattuu irtoamaan. Välillä otimme spurtteja kenttää ympäri ja taas kokosimme laukkaa ympyrällä. Tämä oli oikeasti raskasta, valmentajakin sääli minua kommenteista päätellen: "Tiiedän et tää on rankkaa kun sulla on noin iso ja hidaslaukkanen hevonen". Olin varmaan ihan punainen, siinä piti todenteolla ratsastaa!!


Laukkarääkkiä


Sitten aloimme hyppäämään! Tulimme aluksi pientä estettä, jonka edessä oli kaksi laukka-puomia innariväleillä. Sen jälkeen tulimme esteitä kolmikaarisella, jolloin piti aina laukan vaihtua esteiden päällä. Ressun kanssa laukat olivat ongelmia taas vaihteeksi siihen oikeaan kierrokseen, mutta siitä ei kauheasti kannata ottaa lisästressiä, kun asia korjaantuu varmasti rutiinilla. Sitten aloimme tulemaan viiden laukka-askeleen kaarevaa linjaa, siinä ei oikeastaan ollut ongelmia. Lopuksi tulimme ratapätkää, jossa oli yhdistettynä kaikki nämä kolme tehtävää. Ressulla alkoi väsymys painaa tässäkohtaa, mutta muuten rankka alku ei tuntunut hevosessa, vaikka olin aivan varma, ettei se jaksa yhtään mitään! Lopuksi valmentaja sanoi vinkeiksi, että hevonen täytyy pitää paremmin hereillä puolipidätteiden avulla... Ja kehui, että Ressu on hieno ratsu. Valmennuksesta jäi ainakin semmoinen olo, että jotain tuli tehtyä. Hiki oli pinnassa ja mukavaakin oli. Tietty tunti oli ihan erityyppinen kuin Annan... ja kaipuu Annan tunneille on kova. Huonona mieleen tästä valmennuksesta jäi vähän turhan suuri ryhmäkoko, kun olen tottunut yksityistuneihin tai kahden ratsukon tunteihin. Ja estekorkeus oli melko pieni, Annan kanssa kun on menty metriä ja nyt puksutettiin 70-90cm:n esteitä.. Eli en tiedä mitä teen, käyn varmaan vielä jonkun kolmannen estetunnilla kokeilemassa niin saa vähän vielä vertailukohtia..





Lauantai-aamuna lähdimme Vennin ja Nallen kanssa kisoihin Wääksyyn. Suvi tuli elämänsä ensimmäisiin kisoihin Nallella ja Sara tuli Vennin kanssa kokeilemaan tuota vähän "isompaa" luokkaa (50-60cm). Molemmat keräsivät radalta 4vp, Suvilla tuli ajatuskatkos ja joutui tekemään ylimääräisen voltin, Venni taas kolautti yhden puomin alas. Olen molemmista tytöistä silti erittäin ylpeä, sillä molemmat menivät todella hienosti radat alusta loppuun. Molemmat laukkasivat riittävästi eteen, laukat vaihtuivat hyvin, suurinosa hypyistä onnistui tyylipuhtaasti ja vieläpä molemmat tulivat radalta hymyssäsuin. Hyvä "ässät"!! :)

Valitettavasti ei ole kuin pari kuvaa verkasta, koska otin videolle verkkahypyt ja radat. Seuraavassa vdeossa varmasti pätkiä näistäkin kisoista.


Sara ja Venni verkassa, este näköpiirissä!



 Tänään olikin vuorossa koulukisat Ressun kanssa. Lähdin sinne hyvillä mielin, kun Ressu on nyt toiminut aika kivasti. Alku oli erittäin mielenkiintoinen, sillä hakiessani Ressua laitumelta huomasin sen kengän irronneen. Näin kyllä jo eilen illalla, että se oli vähän vinossa ja osittain pois paikoiltaan, mutta luulin sen pysyvän yhden yön. En sitten edes löytänyt kenkää mistään, vaikka kiertelin laitumella. Katselin kellosta, että aikaa oli 25 minuuttia suunniteltuun auton starttaamiseen. Aloin penkomaan roskiksesta käytettyä etukenkää ja onneksi sellaisen sieltä löysin. Kavion sisäsyrjä oli lohjennut mukavasti, mutta otin silti vasaran ja nauloja ja aloin hommiin valkoiset kisakuteet päällä. Hevonen oli jo seistessä ihan hiessä, ilma oli todella kuuma ja hiostava. Valuin hikeä ja hakkasin kenkää kiinni kavioon. Sisäsyrjällekin sain kaksi naulaa, toisen ihan varpaalle ja toisen lähemmäs kantaa. Niiden välistä olikin sitten niin iso pala pois, ettei saanut naulattua. Aikaa meni 10 minuuttia ja äkkiä varusteet päälle ja polle traikkuun. Perillä oltiin ajoissa ja jouduin soittamaan kotiin, että joku lähtee tuomaan mulle kisa t-paitaa, koska takkia ei voinut päälle laittaa siinä kuumuudessa. Verkassa Ressu oli ihan kiva, mutta nahkea. Lämpötila oli noin +27'c eli se selittänee paljon. Otin aika kevyen ja nopean veryttelyn, vaikka maneesissa olikin siedettävä lämpötila. Pääsin aika pian valmistautuun ulos ja radalle lähdin ilman pienintäkään jännitystä. Ressu tuli hyvin raviosuudet, ensimmäistä kertaa lisäyksessä oli lisäyksen makua. Laukannostot tuli vähän jäljessä, kun unohdin vähän valmistella... taas kerran! Laukka oli muutenkin tahmeaa... Keskikäynti oli mielestäni parasta, mitä olen esittänyt Ressun kanssa, se oikeasti liikkui pohkeesta eteen ja siirtymiset tapahtui ajallaan. Odotin prosenteiksi jotain 60% luokkaa... Arvostelupapereista selvisi kuitenkin se, että tämä oli meidän pohjanoteeraus :D Ja sehän piristi mun mieltä, ja paskat!! Viimeinenkin innostus kouluratsastuksesta rupee hiipumaan, kun tuntuu, että tuomareilta sataa pelkkää negatiivista. "Lisäyksessä ei eroa" / "Keskikäynti laiskaa"  PLAAH! Pitäkööt kouluratsastuksensa, saatiin 53,4%, surkeimmat prosentit ikinä. Ainut kehuminen papereissa oli lopputervehdys, olivat varmaan niin onnellisia, kun pääsivät meistä eroon...





Viimehetken taivutteljua ennen lähtömerkkiä





Kotona letkutin Ressun kylmällä vedellä ja päästin laitumelle. Otin sitten Vennin ja ratsastin sen heti perään (kisavaatteilla). Kokeilin piruuttani sillä Ressun koulusatulaa, niillä on yhteinen tuo Wintecin yleissatulakin. Se on siis Vennin satulana, mutta hyppään sillä Ressulla. Koulusatula oli oikein passeli myös Vennille, eli sillä voi sitten koulukisoihin mennä sillä. Venni oli ihan kiva, se on vain vähän sekaisin, kun sillä menee niin moni :// Se on hieman epätasainen vielä edestä. Yritän saada vaan tasaisella tuntumalla sitä ratsastettua, siitä tulee vielä niin hyvä!!









Kiitos Saralle kuvista!! :)





Bannerikilpailuun voi vielä osallistua!!

Nyt lisää osallistujia mukaan, että saadaan kunnon kilpailu aikaiseksi.

Voittaja selviää sunnuntaina, äänestys käynnistyy luultavasti pari päivää ennen sitä.

7 kommenttia:

  1. Vennihän menee hienosti tossa vikassa kuvassa, ihana!! :)

    VastaaPoista
  2. Tehän ootte menossa Shettis Sm:iin? :) Niin voisitko tehä semmosen postauksen, että miten treenaatte ja miten sujuu siis ihan vaan Nallesta ja Rommista? Kuvien/videoiden kera? ;) ois tosi kiva jos tekisit!!!! :)

    VastaaPoista
  3. Ollaan menossa, mutta ei me sinne erikseen olla treenattu. Ponit kulkee hyvin ja Marinka ratsastaa niitä aina samanlailla, ei vaadi erityistä treenaamista. Meille SM-kisat on yhdet kisat muiden joukossa, tietysti hieman erilaiset, mutta emme me niistä paineita ole ottaneet :)

    VastaaPoista
  4. Voisitko katsoa tän blogin leveyden, olisin kiinnostunut tekemään banneria mutta helpottaisi jos tietäisin tarkkaan minkä kokoisen teen (:

    VastaaPoista
  5. No voinhan minä sen tarkistaa, jos osaan (heh :D) mutta ei sillä niin väliä ole, korjaan leveyden sitten uuden bannerin mukaiseksi!

    VastaaPoista