lauantai 31. elokuuta 2013

Poneilua..

Oltiin tänään Varpun kanssa kouluvalmennuksessa Pohtiksella. Hanna tuntui ihan tykkäävän tuosta ja sanoi, että on mun tyylinen hevonen ja että siitä on minulle molempiin lajeihin iloa. Valmennus aloitettiin avotaivutuksilla, joita olen tasan kerran piruuttani kotikentällä kokeillut. Oikealle neiti toimi tosi hyvin, vasemmalle ei niinkään sujunut, koska emme ole vielä hoksannut, että vasentakin sisäpohjetta pitää totella :) Muuten teimmekin siirtymisiä ympyrällä, laukassa polle oli tosi vauhdikas, omin sanoin "karmea" kuten Hannalle kuvailin omaa näkemystäni laukkapätkästä. Kotona sujuu paremmin, koska on selvä aidattu alue, jossa tuon on pakko miettiä itsekin asioita eikä vain kaahottaa niinkuin tuolla suurella kentällä.





Hanna painotti koko tunnin omien painoapujen käyttöä ja sai silmäni auki tästäkin. On hienoa huomata, kuinka paljon erilaisilla hevosilla oppii asioita. Ressun kanssa en ikinä olisi vastaavaan törmännyt ja taas tätä nykyistä ratsastustaitoa ei olisi ilman Ressua. Mahtavaa, kun on monta pollea jolla ratsastella. Hanna vaati, että Varpun tulee liikkua hyvässä tahdissa ja painopiste mahdollisimman takana. Etupainoisesti se ei juurikaan liikkunut, kuten kotona, tätä pystyin säätelemään oman painoapuni turvin ja voimmekin treenata tätä kotona.

Minikooste valmennuksesta löytyy TÄÄLTÄ!





Nousin tänään ensimmäistä kertaa viikonlopun tapahtumien jälkeen Ressun selkään, se on vielä kuurilla, joten sillä ei voinut kuin kävellä. Käytiin kävelemässä isot sänkipellot ympäri ilman satulaa. Ei kovin fiksu idea parin vapaapäivän jälkeen.... mutta hengissä ollaan kumpikin! :) Haava on edelleen karsean näköinen ja on sitä varmasti vielä pitkään, mutta hevosen ollessa muuten kunnossa olen ajatellut silti aloittaa ratsastuksen kevyesti. Penisiliinit pistetään vielä huomenna, mutta sitten ainoa hoito on kuulemma tiukan siteen pitäminen jalassa. Siteet ei vaan pysy paikoillaan, koska haava on niin hullussa paikkaa. Pintelit täytyy kietoa kavion alta ja ne lähtee aika usein irti.


Sunnuntaina on lähtö kisoihin, Kaamos-cupin ensimmäinen osakilpailu on Niihamassa. Meiltä kisoihin lähtee 7 ratsukkoa:



Tinja & Rommi
Jensku & Leevi
Martta & Kimble
Maria & Kalle
Suvi & Venni
Erika & Romeo
Susku & Varpu





Palaillaan asiaan varmaankin kisojen jälkeen :)

1 kommentti: