torstai 1. elokuuta 2013

Kuulumisia

Tunnit ovat pyörähtäneet käyntiin vauhdilla ja olemme ponien kanssa innoissamme tuntien jatkumisesta, vaikka viimeinen "lomaviikko" olikin aika rankka. Asuin koko alkuviikon Jokisilla Saran "lastenvahtina", tai oikeastaan yövahtina, ettei pääse sattumaan mitään teinien temppuja. Päivät olin tallilla ja yritin saada hommat pysyyn aikataulussaa. Aitatalkoiden myötä saimme aidat maalatuiksi ja portit valmiiksi.

Talkoolaiset limpparien, donitsien ja keksien kimpussa (vas. Tinja, Erika, Jenniina Nea, Marinka ja Maria)
 
Melkein valmista

Siellä mennään :)

Ja sit olikin joka paikka maalissa :)


Hyvän työn jälkeen on helppo hymyillä!


 

 

Estekalustokin löysi uuden paikan kentän ulkopuolelta ihan sattumankaupalta, kun kaivuri oli käydessään siihen tasoittanut sopivan alueen. Tiistai-iltana kannoin 50 pitkää rautaputkea paikasta A paikkaan B, koska ne olivat tulevan parkkialueen tiellä. Keskiviikkoaamuna heräsin aikaisin Jokisilta ja lähdin tallille, koska kaivurit tulivat tekemään parkkipaikkaa puoli 7.30... tai niin luulin. Hurautin tuolloin tallille ja siellä oli jo koneet täydessä vauhdissa, aivan kuten vuosi sitten kentän kanssa, työmiehet olivat jo puoli kuusi hommissa. Kaikkien hämmästykseksi iso parkkipaikka saatiin valmiiksi alkuiltaan mennessä! Tumpelo kun olen, en ottanut valmiista parkkipaikasta kuvaa ollenkaan, mutta eipä siinä nyt kovasti näkemistä ole, koko tallin takapiha on nyt hiekalla. Hieman siistimmän näköistä ja ennenkaikkea asiakkaiden autot mahtuu ilman ongelmia pihaan.








Loppuviikosta olikin edessä siivousta ja tavaroiden järjestelyä siihen kuntoon, että asiakkaat kehtaa talliin päästää. Tyhjennettiin mm.Saran kanssa loput karsinat. Siirtotallin tulo lykkääntyi edelleen.

 
Lauantaina oli aluekisat Pohtiksella, Sara ja Marinka oli hyppäämässä seuraluokan (70cm) ja molemmat pääsi hienosti maaliin. Marinka ja Kimble sai puhtaan radan, Sara ja Leevi valitettavasti pudottivat yhden puomin, mutta suoritus oli ehdottomasti parivaljakon paras kilpailusuoritus tähänmennessä. Itse menin Ressulla 100cm ja 110cm. Ressu oli jo metrin verkassa vähän ihmeellinen, sileellä tuntui tosi reippaalta ja askeleet esteille osui ihan nappiin ja se tuntui tosi kivalta. Outoa oli se, että se kyttäsi ihan kokoajan esteitä, jopa verkan kulahtaneista puomeista kyhättyjä verkkaesteitä. Verkka sujui ihmettelyistä huolimatta hyvin, en viitsinyt kauheasti verkata, kun lämpötila oli reilusti +20 asteen paremmallapuolella. Radalla Ressu oli samanlainen kuin verkassa, eli kaikki pienetkin ongelmat mitä oli, liittyi hyppäämiseen. Yleensä ongelma on ollut eteneminen esteiden välillä. Muutama puomi tippui alas ja viimeisenä esteenä oli sarja, joka oli ehkä koko kisojen tyylikkäin suoritus: Ressu tuli sisään hyvin, mutta stoppas B-osalle, siinä sekunnin murto-osassa kaulalla roikkuessa totesin mielessäni et "voihan paska mitessenyt näin..." ja seuraava muistikuva on se, kun yleisö hurraa meille sympatia-aplodeja. Ressu sitten rohkaisi mielensä ja hyppäsi paikaltaan sen leveen okserin ja esteen jälkeen tein kaikkeni pysyäkseni kyydissä, kun Ressu nauttii yleisön suosiosta laukaten maalilinjan yli. Jalustinkin tippu jonnekin remmeineen päivineen. Päätin, että seuraavassa luokassa tällaista ei tapahdu ja pistän sen niistä esteistä yli, kun se ei ennenkään ole tommoista kyttäämistä pitänyt.







No seuraavan luokan verkka meni kanssa ihan nappiin. Radalle lähdin vähän jänskättäen, mutta kuitenkin olin päättänyt, että kaikki tai ei mitään. Lähdettiin matkaan ja näin sujui ensimmäinen este:




Toisena esteenä oli aika iso okseri ja siitäkin mentiin ilman kyttäämisiä, kolmantena oli aika kiva este, jonka Ressu oli hypännyt myös edellisessä luokassa, siinä ei ollut mitään täytettä alla, oli vaan johteet. Sen piti olla ihan peace of cake ja kolme askelta ennen estettä, kun kaikki oli jo ihan kunnossa, Rehveli vetäs poikittain ja oli ihan "hui". Mä pistin kannusta kylkeen ja tein selväks et siitähän mennään... Hetken luulin et komennus tehosi, mutta ei siitä sitten menty... tai mentiin mutta ilman hevosta :D Nojaa, olipa ihan hauskaa... vaikka housut likastu..




Eli näin täällä Papinojalla - Hyvää kesänjatkoa kaikille lukijoille! :)

1 kommentti: