sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Superonnistuneet kisat

Olen niin tyytyväinen meidän tallin ratsukoihin, sekä poneihin että ratsastajiin! Olimme siis Niihaman Drive-In kisoissa tänään ja kaikki menivät ratansa puhtaasti. Kaikkien kohdalla on tapahtunut huikea kehitys ja tämänvuoksi erityisesti olen innoissani. Osallistuin itse kisoihin Varpu-suokilla ja hieman jänskätti, koska sillä on hypätty kunnolla vasta kaksi kertaa. Käytiin eilen Pohtiksella treenaamassa ja se oli aika hyvä, toki tiputteli paljon puomeja ja olin varma, että tänään kolisee myös kisoissa.


Aamulla ponien varustamista klo.7 jälkeen



Verkassa Varpu hieman ihmetteli, kun jouduin ohjaamaan oppilaiden verkkaa samanaikaisesti. Se ei ymmärtänyt kannustavia huutoja selässään, vaan muuttui melko vilkkaaksi, muutin taktiikkaa ja puhuin jokatoisen lauseen sille kuiskaten ja sitten taas junnuille huutelin välillä. Kurja tilanne mitä en ollut ihan loppuun asti ajatellut, tärkeintä tietysti oli saada lapset onnistumaan verkassaan ym ja jouduin olemaan kauheasti ajattelematta omaa ratsua. Varpu tosin oli tyynenrauhallinen, kun vartin oli kävellyt ja ravaillut verkka-alueella. Onneksi lähdin luokan loppupäässä niin ehdin vähän hyppäämäänkin.  Radalla Varpu oli kiva ja rento, lähestyin ekaa estettä ravilla. Loppurata menikin hienolla, rauhallisella laukalla. Kerran otin raviin, kun laukka rupesi tuntumaan voimattomalta ja edessä oli tiukka kaarre, mieluummin rauhassa ja ravilla kuin kovaa laukalla. Pääsimme radan ilman ainuttakaan virhepistettä! Huippu suokki, ekaa kertaa hyppää esteitä ratana ja heti menee noin hienosti. Rata ei ollut teknisesti kovin helppo, sillä siinä oli muutama aika tiukka kaarre.




Videon Varpun radasta näet TÄÄLTÄ!



Sää muuttui täällä syyskuun ensimmäisen päivän kunniaksi melko sateiseksi, onneksi olkipelletit saapuivat viikolla ja ahersin niiden parissa yhden iltapäivän. Eilen laitoimme ponikerholaisten kanssa kipot ja ämpärit siihen kuntoon, että ponit voi tuoda talliin seuraavana päivänä eli tänään. Kerholaiset kiillottivat kippoja ja saivat lopuksi jakaa sunnuntai-illan sapuskat karsinoihin valmiiksi. Syksy on siis todella saapunut, pakko se kai on hyväksyä. Toisaalta ihan hienoa aikaa, vaikka pitkä ja pimeä talvi onkin edessä, mutta sitten voi taas odotella seuraavaa kesää.


1 kommentti: