torstai 15. elokuuta 2013

Elämää elokuussa ponitallilla

(Muutama kuva tulossa huomenna, en saanut ladattua nyt)

Ja taas on aikaa vierähtänyt eteenpäin ja kommellukset ja hauskat hetket tallilla ovat jatkuneet tuttuun tapaansa :) Meillä on nyt aika harvinainen tilanne, kun kysyntä ylittää tarjonnan ja ihania asiakkaita käy tallillamme joka päivä hurja määrä! Maanantaista torstaihin on I-III tason tunteja kaksi / ilta ja niiden jälkeen vielä huippusuositut puolentunnin talutustunnit. Perjantaisin olen vuokrannut ponit tallimme muutamille tytöille, jolloin itsellä on vapaailta tuntien osalta. Lauantaina on tällähetkellä aamupäivällä alkeiskurssi ja heti sen perään ponikerho, jossa on huimat 17 pikkutyttöä! Siinä riittää vilskettä ja vipinää, kun 4-10-vuotiaita innokkaita tyttöjä vilistää pihapiirissä. Ponikerhon jälkeen jatkuu päivä vaihtelevasti, yleensä pidän valmennustunteja ellei ole ryhmävarauksia esim. ponisynttäreille tms. Sunnuntaina onkin sitten vapaapäivä sekä minulla, että poneilla. Vapaapäivä minulle ei välttämättä tarkoita vapaapäivää, sillä viimeviikollakin kävelin vapaapäivänä talliin ilman mitään syytä, aloin touhuamaan kaikkea ja sen jälkeen totesin ääneen, että "mitähän hemmettiä mä muuten edes teen täällä?!" Ei ole helppoa vain olla, turhaudun kovin äkkiä ja suuntaankin yleensä ensimmäisenä tallille, ellen saa heti sillä sekunnilla jotain kaveria lähtemään vaikkapa kahville tms.

Varpu, keväällä projektiksi ostamani ex-ravuri, on ollut aivan huippu. En tajua, miten sen kanssa on voinut edetä näin verkkaisesti ja ilman mitään ongelmia. Noh, niitä ongelmiahan tulee varmasti heti, kun menin näin sanomaan! Suokkineiti on niin taitava, ettei sanat riitä sitä kuvailemaan. Olen alkanut vaatimaan siltä enemmän, nyt kun ratsuntyö on sille ja sen lihaksistolle jo hieman tutumpaa. Ennen kesälomaa minulle riitti, että se kääntyi, pysähtyi, käveli, ravasi, peruutti ja vähän yritti taipua menosuuntaan. Nyt se liikkuu rentona, oikeinpäin käynnissä ja ravissa, opetin sille tuossa yksipäivä pohkeenväistötkin.. Tänään se treenasi lastentunnilla avotaivutuksia ja etuosakäännöksiä. Laukat se osaa nostaa jo käynnistä. Esteitä kokeilimme reilu viikko sitten ekaa kertaa kunnolla (toki olin ennen sitä irtohypyttänyt sitä kerran ja tunneilla se on ravaillut pienten ristikkojen yli). Tankkasimme kolme varttia ristikkoa ravissa, sitten laukassa ja lopputuloksen näette videolla alapuolella. Varpu on niin huippu, että olenkin sanonut Ressun jäävän ratsastettavuudeltaan täysin kakkoseksi tämän rinnalla! Ja mikäpä parasta: Varpu tekee päivittäin lastentunteja, se on suosituin "poni" talutusryhmissä ja kokeneilla se toimii jo täysin moitteetta sekä alkesitunneilla pienillä, jotka eivät vielä laukkaa.
 
 
 
 
Siirtotalli saapui viimeviikolla ja nyt puuttuu enää olkipelletit, sen jälkeen saammekin kopukat talliin. Nyt on satanut pari päivää niin, että jouduin loimittamaan herkimpiä. Toivottavasti tulisi kuiva syksy... kuravelli ja vesisateet ei yhtään innostaisi tällähetkellä! Tänään vettä satoi tasaisesti koko illan ja olin aivan syväjäässä tuntien jälkeen, vaikka olin juuri ostanut kunnolliset sadevarusteet.
 
 
 

Prinssi on kasvanut jo isoksi pojaksi, se on asunut koko kesän Herttualassa laitumella. Kävin sitä taas katsomassa yksi päivä, kun tilasin sille netistä suitset tulevia valjastusharjoituksia varten. Melkein tilasin minishettis kokoiset... onneksi en, nimittäin tavalliset shettiskokoisetkin oli niukin naukin, että mahtuivat. Ne ei kyllä montaa kuukautta mahdu, sitten meneekin jo samankokoiset kuin suurimmalle osalle tallimme poneista :) Kuolamista herra ei pahemmin mitään tuumannut, nappasi ne suuhun heti (niinkuin kaiken mikä näyttää kivalta), hetken se mälväsi niitä suussaan ja palkinnoksi tästä ne otettiinkin heti pois. Toki kuva ehdittiin nappasemaan. Testailujen jälkeen lähdimme vähän päiväkävelylle, ensimmäistä kertaa ihan yksin ja se vähän oli jänskää, mutta poni käveli nätisti koko lenkin, vähän ravattiinkin. Mentiin myös kylätienvartta kilometrin verran eikä tiellä menevä liikenne saanut mitään kohtauksia aikaiseksi.. ellei lastenrattaita tai naapurin pikkuponeja lasketa mukaan :) Prinssi muuttaa kuunvaihteessa takaisin meidän kylälle, tosin naapuriin Jekku-ponin karsinakaveriksi. On kivaa saada poni lähemmäs kotia, tulee enemmän touhuiltua sen kanssa ja ehkä ajo-opetuskin päästään jossain kohtaa aloittamaan... ja ennenkaikkea tallitytöt pysyvät tyytyväisenä :)


Ressulla käy nykyään kaksi vuokraajaa, ne käyvät ainakin tällähetkellä 5 päivänä viikossa eli itselleni jää yksi päivä, kun vapaapäiväkin täytyy pitää. Vähän on huono omatunto, kun en siellä enempää käy, mutta minkäs teet kun ei ehdi... ja tällähetkellä ei edes inspiroi. Kunnon treenit jatkunee syyskuun aikana, kun Tyttelin ja Heiskasen seuravalmennukset starttaavat taas käyntiin. Toki tulen niissä varmasti käymään myös Varpun kanssa... Kauheeta, kun on tällainen tilanne et kakkoshevonen inspiroi moninkertaisesti enemmän kuin tuo Kehveli. Ehkä se tästä muuttuu vielä "paremmin"päin.
Jenniina & Kimble, Susku & VarpuKuvia tallin parkkipaikasta


2 kommenttia: