torstai 4. lokakuuta 2012

Yhtä klinikkareissua kokeneempi olo

Ja kenen kanssa... No Vennimpä tietysti. Edessä oli mahatähystys, kun epäilin mahahaavan uusineen oireiden alettua uudestaan. Vennin piti olla syömättä 16h ja juomatta 5h. Oli kamala tunne, kun aamulla joutui jättämään ponin ilman ruokaa. Edellisillä tähystyskerroilla Venni oli niin kipeä, että oli jopa onnellinen, kun ruokaa ei tuotu nenän alle. Nyt se paiski ovea kaviollaan, hirnui kavereille ja pyöri karsinassa. Hetken päästä se keksi alkaa syömään kuivikkeita ja en tiennyt mitä tehdä. Aikaa lähtöön oli vielä monta tuntia enkä voinut sitä uloskaan laittaa, kun ruohoa ja heinää löytyy joka tarhasta. Sain loistoidean kuonokopasta, jonka tein itse ämpäristä.
Iltapäivällä lähdettiin Saran kanssa kotoa hyvissä ajoin ja selvisimme klinikalle etuajassa. Jouduimme odottamaan melkein kaksi tuntia, kun aikataulut olivat myöhässä. Aloin jo stressaamaan, että ehditäänkö ajoissa tallille, kun kello oli jo kolme ja tunnit alkavat viideltä, kotimatkaankin menee reilu puolituntia ja kiire tulee, kun edessä kuitenkin mahatähystys. Onneksi kolmen jälkeen pääsimme sisään ja sanoimme heti, että tunnin päästä meidän on päästävä lähtemään ja klinikkahenkilökunta ei kyllä enää aikaillut sen jälkeen.


Tähystyksessä ei löytynyt kuin kuolaa ja vaahtoa täynnä oleva maha eli siis sitä samaa mitä tulee litratolkulla suusta pihalle. Kuvasta ei meinannut nähdä mitään, kun vaahtoa oli kokoajan edessä. Saimme kuitenkin varmuuden siitä, että mahahaavaa siellä ei ole eikä myöskään matoja. Vennin maha on nyt vain edellisen mahahaavan myötä niin herkkä, että nuo oireet (kamala kuolaaminen) johtuu siitä. Se sain nyt kuitenkin varmuuden vuoksi lääkekuurin ja saattaa tarvita jatkossakin. Ennen klinikalle lähtöä olin valmistautunut siihen, että mahasta löytyy mahahaava... Tai olin oikeastaan siitä täysin varma. Olin varautunut siihen, että pahimmassa tilanteessa lopetan hevosen, toisiksi pahimmassa tapauksessa myyn sen pihtto-olosuhteisiin puskamopediksi. No nyt voi lopetuksen sulka pois, mutta tuo myyminen vielä mietityttää. Ajattelin nyt kuitenkin vielä katsoa mihin suuntaan tilanne kehittyy. On meinaan totta, että Venni on todella upea vuonohevonen niin luonteeltaan kuin rakenteeltaan eikä tuollaista toista tule ikinä mistään löytämään.
Tänään olen maalannut toimistorakennusta monta tuntia ja näyttää siltä, että saan sen huomenna maalattua loppuun, mikäli ei sada. Toki maalattavaksi jää vielä valkoiset osat eli ikkunanpokat ym, mutta sillä ei ole niin kiire. Tuleva loimikomerokin alkaa näyttämään vähän tyhjemmältä ja hyllyjen rakennus pitäisi aloittaa viikonloppuna.


3 kommenttia:

  1. voi venniä! :(.
    onko teiltä vai oliko rommi silloin viellä haloklan tytöillä jossain kagasalan ratsastajien kisoissa semmonen tyttö nimeltä:Janika skofelt on mennyt F.L.Romeolla
    vastaa tähän!!!!
    -Heini

    VastaaPoista