torstai 26. syyskuuta 2013

Syksy tuli kertaheitolla!

Minniekin on kaivanut kurahaalarin varastosta!
Nyt se vihdoinkin saapui, masentava syksy! Eivaan, ei se masentavaa ole, jos osaa ajatella asian positiivisesti. Pitkä ja lämmin kesä vaihtui vaan kertaheitolla kylmyyteen ja karu syysilmasto pääsi yllättämään meidän tallilaiset. Toppavaatteet on pitänyt kaivaa esiin ja tallialueen valaistusta on alettu parantelemaan pimeyden tultua. Kentälle on tulossa toinenkin valo ja parantelemme hieman niiden kohdistuksia, jotta niistä aiheutuvat varjot aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa.
 

Meillä oli tallikilpailut sunnuntaina 8.9 ja kilpailijoita oli reilu parikymmentä. Päivä oli hieno, aurinko paistoi ja kisat sujuivat aivan loistavasti. Luokkia meillä oli neljä, joista kolme ensimmäisintä oli suunnattu vähän kokemattomemmille ja puhtaat radat palkittiinkin ruusukkein. Ja arvatkaapa mitä! Kaikki kyseisten luokkien ratsastajat (20 ratsastajaa) saivat puhtaan radan!! Ja kyse ei ollut siitä, että rata olisi ollut äärettömän helppo tai esteet matalia, kaikki ratsastajat olivat niin hurjan taitavia ja ponit vireessä. Muutamasta ratsukosta olin erittäin yllättynyt, sillä muutama ratsastaja oli tehnyt aika "vaikeita" ponivalintoja. Epäilykseni osottautuivat vääräksi ja kaikki saivat palkinnon.
 

Puomi/kavaletti-luokassa oli avustaja sallittu 
 
Kisojen suurimpia yllättäjiä!


Viimeisessä 60-70cm luokassa kilpailivat tallimme kisaavat ratsukot, luokassa oli kolmen esteen uusinta. Uusintaan pääsi viidestä ratsukosta kolme ja sekuntipelillä kahden sijoittuneen joukkoon ylsivät Erika M. & Romeo ja hyviksi kakkosiksi Sara J. & Leevi. Tulokset kotisivuillamme. Onnittelut vielä voittajalle ja sijoittuneelle sekä kaikille puhtaan radan ratsastaneille. Oli ilo huomata ratsastajien hirvittävä kehitys kesän jälkeen!! Mahtava ja palkitseva tunne, ehkä työ ei ole mennyt ihan hukkaan?
Voittajaratsukko Erika & Romeo sekä muita kisaajiaLeevi ja Sara 2. sija, kuvassa myös muita Leevillä kisanneita ruusukkeineen


Tallilla muuten kaikki on normaalisti, tunnit pyörii ja tallitypyköitä riittää. Pieniä muutoksia on kokoonpanoihin tulossa sekä ponien että ryhmien kanssa. Poneista Halkoloiden Kimble lähtee nyt sinne maneesitallille niinkuin suunnitteilla olikin, varmasti helpompaa perheelle, kun ei tarvitse miettiä milloin kenttä olisi tunneilta vapaana. Tämä on tietysti meillekin hyvä, sillä nyt aukesi paikka uudelle tuntihepalle. Tosin sitä ei ole vielä hankittu, sillä haluan rauhassa etsiä. Tuleva hevonen tulee luultavasti olemaan minun uusi ratsu, joku nuori "parempi" hevonen, joka voi tehdä myös tunteja. Moni on varmaankin huomannut, että Ressu on myynnissä. Se on antanut minulle kaikkensa ja vähän enemmän, puhuimme tästä valmentajien kanssa ja aika + rahapulan vuoksi tuossa maneesitallilla sen pitäminen (600e/kk) ja siellä ratsastamassa käyminen (liian harvoin) ei ole järkevää.
Valmennukseen lähdössä klo.21 illalla :D
Olen käynyt nyt lähes päivittäin Ressulla ratsastamassa, sitä on käynyt nyt jo muutama katsomassa ja siitä on tykätty tosi paljon. Toivottavasti se löytää kivan ihmisen ja hyvän kodin! Ressun lisäksi oon ratsastellut Varpulla, olimme yhdessä seurakouluvalmennuksessakin viimeviikolla. Neiti oli ekaa kertaa elämässään maneesissa eikä ollut moksiskaan. Pohjaa se varoi ja paljon, ei osannut laukata siellä alkuunkaan. Pohja oli tosi pehmeä joistain kohdista ja se rullas alta, lisäksi maneesi ei ollut kovin iso, joten päätin jättää laukkaamisen tunnilla vallan väliin. Kotikentällä nostot ja laukat onnistuvat nimittäin tosi hienosti, enkä halunnut "pilata" hyvin rakennettua hevosta laukkuuttamalla sitä pohjalla, jolla vaikeahko asia on vielä vaikeampaa. Muuten Varpu oli kiva ja Hannakin sanoi, että se on jo paljon parempi kuin viimekerralla. Tunteja Varpu on tehnyt kotona jonkinverran, säästellenhän sitä siellä juoksutan.. Lähinnä talutustunneilla joilla se on suosituimmista "poneista" sekä niillä, jotka sillä haluavat mennä (kaikille en välttämättä edes anna), myös tätitunneilla Varpu on käynyt. Pohtis on ollut aika hyvässä kunnossa ja on käyty kerran viikossa siellä hyppäämässä. Nyt on menty jumppasarjaa, pientä rataa sekä suhteutettuja linjoja, laukanvaihtoja puomilla / kavaletilla ym, korkeudella ristikko - 80cm. Ilmottauduin myös sunnuntain estekisojen pienimpään luokkaan sillä, korkeus 70cm... "vähän" hirvittää, kun alla on pelkkä ristikkoluokka, mutta lähdemme kokeilemaan onneamme aikusimestaruusluokkaan. On se kuitenkin kaikinpuolin toimiva polle, katsotaan mitä siitä saadaan rakennettua, sen "kohtalo" pidemmällätähtäimellä on toistaiseksi epäselvä, mutta ainakin toistaiseksi se on meillä omassa käytössä niin kauan kuin hyvin menee kaikinpuolin. Lähinnä mietityttää se, että onko ratsastuskoulu oikea paikka tällaiselle helmelle :)

Oon läpiratsastanut myös Kimbleä, se oli aluksi aika tahkoamista, mutta tunnin väännön jälkeen yhteinen sävel alkoi löytyä ja sain ponin vastaamaan apuihin. Ongelmana on ollut se, että se juoksee aivan jännittyneenä pää pystyssä eikä täten pääse taipumaan tms ja mielestäni pidemmänpäälle olisi kipeytynyt. Ekan kerran jälkeen se on toiminut alusta asti kivasti, oon saanut sitä jo pidemmälle kaulalle ratsastettua ja ennenkaikkea rennoksi! Se helposti rullaa itseään liian lyhyeksi. Tyytyväisin olen siihen, että sain Jenniinalle ja Marinkalle opetettua kuinka tuota kannattaa lähteä verryttelemään ja miten siltä täytyy vaatia. Oli hyvä huomata, kuinka vaikeaa on opettaa samalla ponia ja sen jälkeen yrittää opettaa lasta ratsastamaan ponilla, joka ei vielä itsekään osaa. Haastava yhtälö, mutta uskon, että hyvä siitä tulee.


Emmi ja Varpu edellä, minä Sampan selässä, estereenien jälkeen Pohtikselta
(fiilistelin Sampalla ja esteillekin uskaltauduin sen kanssa, huikee heppa)!

Varpu sänkipellorallien jälkeen, kylmät jalassa ja ramasee :D

Varpu alkeiskurssilla

Minnie ratsastaa


Jumppaa alkeiskurssillaSara jouluna 2011
Mitähän muuta.... Niin! Sara on ollut tämänviikon TET-harjoittelussa tallilla ja on hänen kanssaan tehty paljon pieniä rästihommia. Myös tallihommat nopeutuvat heti, kun on apuri toisen talikon varressa. Tänään olin Lahdessa koulussa ja huomenna jatkuu, Sara on tehnyt tallihommat tallilla silläaikaa. Mun ei tarvisi huomenaamulla edes mennä sinne, mutta nyt asia alkaa olemaan mielenkiintoista, kun opettelemme tuntienpitoa. Tämänvuoksi minun ei tunneilla tarvisi käydä, kun homma on hallussa, mutta tänäänkin tuli niin kivoja pikkuvinkkejä tuntien suunnitteluun, heppojen käyttöön ym, että ehkä taidan vaan jaksaa käydä lähiopetuspäivillä ahkerasti parin tunnin ajomatkasta huolimatta. Tiedossa myös koulu- ja estetunteja, joihin niihinkään ei tarvitse osallistua, mutta ehkä mä estetunneille meen jos jaksan ja niistä jotenkin hyödyn (edes hauskanpidon kannalta).

5 kommenttia:

 1. Voitko ottaa videoo keskiviikkona klo.17-18 tunnilta?:)
  Ja kiva postaus ,tykkään lukea pitkiä postauksia!:)

  VastaaPoista
 2. Tää on mie uus lempiblogi <3
  Ihana lukea asiat tallinpitäjän näkökulmasta :)
  Ja Rommi,Nalle ja Prinssi on vaa niin uskomattoman ihania ja veikeitä ponskeja :*

  VastaaPoista