tiistai 23. helmikuuta 2016

Siperiaa, kuravelliä ja vähän valoa

Onneksi kevät tulee aina niin pian ja katseet on suunnattu jo kesää kohti. Alkuvuosi tallilla on ollut yhtä painajaista kelien osalta; milloin on 33 astetta pakkasta ja milloin taas sataa vettä. Tunteja on peruttu poikkeuksellisen paljon ja silti olemme hieman yllytyshulluina tyttöjen kanssa ratsastaneet rästejä paukkupakkasissa. Alla kuvasatoa viimeaikojen sääilmioistä:

Uudenvuoden aattona: Tiet kivikovia


Paljon pakkasta...

Kuravelliä....

Ulkona pakkasta, mitä sitten... Ponit eivät kylmästä piittaa :)

Hyytävä maastoretki takana

Pakkaset kiristyy... Poneilla vapaapäivien pakkasleikit


Sitten näyttikin jo tältä ;)Onneksi nyt ollaan jo pitkällä helmikuussa, joten luulisi pahimpien pakkasten olevan jo historiaa tämän talven osalta. Jäätkin on saatu sulatettua kentästä ja uutta lunta on tullut tilalle.

Kevään odotetuin juttu meidän tallilla on ensiviikon hiihtoloma; Alkuviikosta touhupäivillä luvassa taas kaikkea hauskaa, mm. hiihtoratsastusta (1 peruutuspaikka on vielä tiistaille, jos joku haluaa mukaan). Perjantaina pakkaamme ponit autoon ja lähdemme Helsingin messukeskukseen kohti kevään kohokohtaa; Knock-out kouluratsastuskilpailuja Horse Fair messuilla. Mukaan meiltä lähtee Nalle, Rommi, Kessu, Oscar ja Taneli. He saavat leikkimielisessä näytöskilpailussa vastaansa oikeat kouluratsukot. Olemme treenanneet pikkuratsukoiden kanssa ohjelmaa, hankkineet tarvittavia varusteita ja tietysti valmistelleet nämä karvaiset pihattoponit hieman erilaisiin olosuhteisiin. Sain eilen viimeisen karvapallon klipattua ja nyt onkin aikamoista loimirumbaa koko kevääksi. Messuilla lämpötila pyörii varmasti siinä 20 lämpöasteessa, kun messuille on odotettavissa 50 000 vierailijaa. Siinä riittää tavan pullaponeille ihmettelemistä, kun heidät viedään noin erilaiseen paikkaan. Onneksi luotto poneihin on kova, eipä nuo mistään ole hätkähtänyt. Muut ponit majoittuvat messujen ajan suljetulla tallialueella messukeskuksessa, mutta Taneli edustaa Suomen russponeja yhdistyksen karsinassa koko messuviikonlopun ajan.


Pari innokasta apuria heinähommissa :)

Oscar ensimmäistä kertaa kärryponina.

Kessun kisakampaus

Minituntilaisia auringonlaskussa


Illan ensimmäiset tunnit saa jo pitää luonnonvalossa, todella ihanaa! Kummasti valoisuus tuo energiaa. Aurinkopäiviäkin on tässä jo pari ollut, nyt toivotaan kuivaa ja aurinkoista kevättä... Vesisadetta on ollut ihan riittävästi. No, jospa kesä olisi sitten lämmin ja aurinkoinen!

Kesäleirejä on tänävuonna tarjolla enemmän kuin aiemmin ja lähes kaikki leirit ovat täynnä. Tosi mahtavaa saada kesälle paljon innokkaita leiriläisiä :)

Hyvää hiihtolomaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti