maanantai 17. helmikuuta 2014

Heip!



Kevät tuli kuin tilauksesta! Ainakin melkein.... huonotkin puolet siinä on, nimittäin lumet on melkein sulanut, tiet ja piha on peilijäässä ja ponit hikoilevat paksun karvansa alla, kun lämpötila pysyy plussan puolella kokoajan. Voi kun vielä aurinko tulisi ja se kevät ihan oikeasti. Tai sitten lyhyt ja kunnollinen talvi. En millään jaksaisi tätä vesisadetta ja kuravelliä. Nyt loppu valitus.












Tallilla ei oo tapahtunut mitään erikoista. Tunnit pyörii ja asiakkaita riittää... niitä on nyt taas jostain ihmeestä vyörynyt lisää ja loppua ei näy. Kohta täytyy taas pistää stoppi hetkeksi ja katsoa kuinka jaksaa tämän työmäärän, ennenkun ottaa yhtään enempää.

Oltiin viikko sitten sunnuntaina kisoissa Niihamassa, menin Elisellä 50-60 ja 70-80cm, samoin Erika Haffelilla. He menivät puhtaasti molemmat luokat, me otettiin isommassa luokassa Elisen kanssa yksi puomi alas ja yksi kielto tuli jännittävälle sateenkaariesteelle. Pienempi luokka sujui hienosti ja saimme ruusukkeen puhtaasta radasta.







Eilen kävin Wääksyssä hyppään samat luokat kuin Niihamassa, verkassa hevonen oli suoraansanottuna erittäin kamala, rasittava, hankala ja vaikea verkassa. Se viskoi päätään ja oli hermostunut, ei mennyt yhdestäkään esteestä yli ja olin jo menettää toivoni. Sain sen onneksi pari kertaa esteen yli ennen radalle lähtöä. Sitten kävi niinkuin aiemminkin olen huomannut; Kaikki jännitys ja kusetus katoaa hevoselta ja se vetää ihan täysiä korvat hörössä esteeltä toiselle. Se varmaan stressaa verkkaa, kun siinä on niin paljon hälinää. Valmennuksissakin se kieltää ihan puomillekin, jos muut suorittaa ja ravailee samaan aikaan. Yksin suorittaessa ja muiden odottaessa ongelmaa ei ole. Mutta tosiaan, menimme hitusen hätäiseen sen radan ja voittohan siitä napsahti :) Hevonen oli ihan super, vaikka välillä vauhtia oli vähän liikaakin. Isompaan luokkaan kävin ottaa yhden onnistuneen verkkahypyn ja jätin siihen. Radalla se oli tosi hyvä, mutta tössäsi sarjan b-osalle kahdesti ja hylsyhän siitä tuli. Saimme jatkaa radan loppuun ja se oli ihan taivaallista, kun homma sujui. On se vaan kiva heppa :)

Tänään olimme vielä kevyessä este / kavaletti valmennuksessa ja saatiin paljon kehuja valmentajalta. Minä olen oppinut malttamaan ja oma olemus satulassa on paljon vakaampi ja rauhallisempi. Hevonen on kuulemma oppinut hieman miettimään itsekin ja se osaa jo vähän lyhentää laukkaa!

(Kisakooste)







7 kommenttia:

  1. Onnea hyvin menneistä kisoista! :)

    VastaaPoista
  2. Toi Elise näyttää tosi isolta verrattuna esteeseen :D

    VastaaPoista
  3. Hei Susku!
    Olen aina silloin tällöin käynyt lukemassa blogiasi. Vajaa vuosi sitten kirjoitit, että Vennin meinaat myydä. Vieläkö Venni on sinun omistuksessasi vai myitkö sen syksyllä kuten uhkasit? Itse olen tälläinen tätiratsastaja, joka haaveilee vuonohevosesta, niin sillä vain utelen. ;) Tuntihommia tehnyt vuonis kiinnostaisi.

    VastaaPoista
  4. Moi
    kauanko tää blogi on ollu "pystyssä" jos sen voi silleen sanoa? tästä tuli nyt anonyymi.. sori

    VastaaPoista
  5. moi
    koska teet seuraavan postauksen?
    eiku kyselin vaan kun tykkään lukea tätä.

    VastaaPoista