sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kuulumisia + erikoispostauksia tiedossa

Plaah, kurainen syksy saapui taas. Eihän sitä kirpeää pakkaselämää kauaa ehtinytkään viettämään. Tarhavälit on ihan kuravelliä ja jopa tarhat rupee muistuttamaan enemmän jotain muuta kuin hiekkatarhoja. Onneksi edes kenttä on kuiva ja hyvä. Ehkäpä se talvi sieltä tulee taas, toivottavasti jouluun mennessä. Ikuisuusprojektit etenee hitaasti ja varmasti tallilla; lämminvesivaraaja on huomista putkimiestä vaille valmista, mutta kentän valot eivät vieläkään ole mieleiset, koska talonmies, isäni, on niin kiireinen, ettei ole vielä ehtinyt. Itse en osaa tehdä sähkömiehen töitä....



Yksi aivan huikea asia on se, että saimme lantalan tyhjäksi. Se on tyhjennetty viimeksi 2,5 vuotta sitten, miettikää! Kauhea aika, viimeksi sielloin, kun tallissa oli Rommi, Nalle, Poju ja Helmi. Hyvin on sonta mahtunut olemaan, vaikka joka vuosi on yritetty saada tyhjennys järjestymään ja nyt se onnistui. Nyt on takapiha siistimpi ja ennenkaikkea kottarit voi vaan tyhjentää käytävältä alas lantalaan, eikä tarvitse etsiä lantakasan päältä sopivaa kohtaa mihin kipata, ettei pursua yli :D

Olimme Elisen kanssa ihkaensimmäisessä valmennuksessa perjantaina ja se meni aluksi ihan päin prinkkalaa, mutta kiehahdin senverran paljon, että suutuin tuolle rutkaleelle, kun hissuttelu ei auttanut. Ja loppua kohti sujui hyvin, sain paljon vinkkejä omaan olemiseeni, kun hevonen on nuori ja sille pitää saada hyviä kokemuksia. Menen liikaa hyppyihin mukaan ja yritän suotta hypyttää sitä liian kaukaa, sen täytyy kuulemma saada tulla lähelle, jotta oppii itse nostamaan jalkojaan ja saa rauhan hypätä. Ja aina, kun hevonen tulee näin lähelle, oma katseeni ajautuu alas ja se on huono juttu. Nyt pitää alkaa treenaan taas lisää ja hieman eri näkökulmasta kuin Ressun kanssa. Meillä kävi myös kiva kommellus pinteleiden kanssa, kävi juuri niinkuin pelkäsinkin eli toinen pinteli aukesi kesken estetehtävän ja sepäs olikin pelottavaa. Joudun menemään nyt jonkinaikaa pintelit etusissa, kun Eliselle on tullut säären ulkosyrjälle rupea ja suojat hankaavat ne auki enkä uskalla ilman mitäänkään mennä. En tajua mitä mä kehittelen, että saan pintelit pysymään jatkossa, ettei noin kävisi :D Mutta Elisen käyttäytyi erittäin mallikkaasti uudessa paikassa, oikein fiksu nuorineiti.

VIDEON VALMENNUKSESTA LÖYDÄT TÄÄLTÄ


Tänään oli vuorossa Niihaman Kaamos cupin II osakilpailu, lähdimme sinne seuraavanlaisella kokoonpanolla:








Nea & Rommi - ristikko / 50-60cm (0vp / 0vp)
Maria & Kalle - ristikko / 50-60cm (0vp / 4vp)
Suvi & Venni - 50-60cm / 70cm (4vp / 8 vp)
Erika & Romeo - 50-60cm / 70cm (0vp / 4vp)
Jensku & Leevi - 50-60cm / 70cm (0vp / 0vp)
Susku & Varpu - 50-60cm (0vp)






Eli niinkuin näkee, meni aika hyvin! Nea ja Rommi oli ihan supereita, samoin Erika ja Romeo teki parhaan ratansa isommassa luokassa, harmillinen pieni kolautus tiputti okserin takapuomin lennokkaan hypyn jälkeen. Myös Jenniina ja Leevi teki tasaisen varmaa työtä. Maria ja Kalle meni hienosti ratansa tasaisella, ehkä vähän hitaalla laukalla. Suvi taisteli luikero Vennin kanssa molemmat ratansa upeasti maaliin, toiseen rataan Suvi tsemppasi ja teki niinkuin neuvoin ja suoritus oli todella tasainen, valitettavat kaksi puomia tippui alas. Varpu oli oma innokas itsensä ja on se vaan niin helppo ja kiva, vaikka vauhtia onkin aika kivasti. Se ei ikinä kyttää tai kiellä, imee esteelle, mutta malttaa odottaa ja askeleet saa ratsastettua hyvin.

KOOSTEVIDEON LÖYDÄT TÄÄLTÄ


Väsynyt tallikoira


Satula-auto kävi viikko sitten ja uudet satulat löytyi Varpulle (Kiefferin yleissatula), Eliselle (koulu- ja estesatulat), Kallelle (yleissatula) ja Leeville (ihka uusi yleissatula). Kyllä nyt on kelvannut porskuttaa. Kävin HIHS:ssä sunnuntaina ja sieltä mukaan tarttui Eliselle fleece loimi (Varpun päällä ylläolevassa kuvassa) sekä parit eskan riimut ym pientä. Oli kiva päivä ja taitavia ratsastajia sekä koulu- että estenäytöksissä.












Sitten lupaamani erikoispostaus. Olen suunnitellut tekeväni teille tarkempia esittelyjä poneistamme. Äänestätte aina ponin, josta haluatte kuulla ja vastaan kysymyksiin, joita olette keksineet. Yhdestä ponista kirjoitan kokonaisen postauksen. Mitä enemmän hyviä kysymyksiä; sitä pidempi ja parempi postaus. Kysymyksiä voi laittaa kommenttina tähän postaukseen, kerron automaattisesti ponin perustiedot, mutta saatte keksiä nyt kysymykset, joihin vastaan aina jokaisen ponin kohdalla. Kysymykset voi liittyä omaan suhteeseeni kyseiseen poniin, ratsastettavuuteen, ruokintaan, varusteisiin, ponin menneisyyteen, tulevaisuudensuunnitelmiin, kilpailutuloksiin, ponin suosioon tunneilla ym ihan kaikkeen. Valitsen parhaat kysymykset. Ensimmäinen ponipostaus tulossa ensiviikolla äänestyksen sulkeuduttua :)




11 kommenttia:

  1. Kiva postaus :)
    nalle tai rommi ekaks ja sen suosio tunnilla?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äämestykset vain tuolla oikealla kyselyssä, tähän vain kysymykset!! :)

      Poista
  2. Kuka on paras ratsastaa Nortonia?

    VastaaPoista
  3. Käykää muute kattoo ihan paras blogi tän lisäks osote: my-little-pony-norton.blogspot.com

    T.Jecika (tän blogin ano lukija)

    VastaaPoista
  4. Kuka on paras nortonin ratsastaja T: Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vastaa kysymyksiin ratsastajista, en arvostele julkisesti oppilaiden tasoa. Kysymykset saavat koskea vain poneja.

      Poista
  5. Laita just noi sun, eli suhde siihen poniin, ratsastettavuuteen, ruokintaan yms... :)

    VastaaPoista
  6. Voiko kaikentasoiset ratsastaa ponilla? Minkälainen on maastossa ja hoitaessa? Oletko itse ratsastanut ponilla? Minkälainen se on ratsastaa? Mitä väkirehuja se syö?

    VastaaPoista
  7. minkä tasoinen heppa oli sulle tullessaan/minkä tasoinen nyt? mikä hevosessa on parantunut eniten? mikä hevosessa on parasta? minkä luonteinen se on? osaako se temppuja? onko se suosittu tunneilla? minkä ratsastusliikkeen se osaa parhaiten? osaako se temppuja? mikä on oma suhteesi poniin? :)

    VastaaPoista
  8. Mikä on tän ponin vahvuus? Enemmän esteille/kouluun? Tykkäätkö tästä itse? Mistä ostit? Miks ostit? Mikä siitä teki niin ihastuttavan osto reissulla :)

    VastaaPoista
  9. parasta ponissa? kerro joku ponin tekemä metku:)

    VastaaPoista