keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Huit - Hait - Hulinaa!


Olimme kisoissa pääsiäisenä Wääksyssä, mukaan lähtivät pari pikkuratsastajaa Pinnin kanssa sekä pari isompaa tyttöä Romeon kanssa. Itsekin menin hyppään parit pikkuluokat Ressun kanssa harjotuksen vuoksi. Kisat sujuivat hyvin, mitänyt Pinni hieman niskuroi ja testasi muksuja. Toinen rata mentiin puhtaasti (kuvia alla) ja toisessa jouduimme vaihtamaan isomman ratsastajan selkään keskenkaiken ja virhepisteitä tuli 4. Romeo toimi tuttuun tapaansa erittäin varmasti ja vauhdikkaasti. Mukaan tarttuikin sijoitus toisen ratsastajan kanssa eikä toisenkaan ratsastajan kanssa hullummin mennyt, yksi puomi kolahti alas. Ressun kanssa molemmissa luokissa tuli yksi kielto, ekassa luokassa oma virhe, kun tössäsi heti ykköselle, tuli kyllä niin puun takaa! Toisessa luokassa kielto tuli sateenkaariesteelle, joka oli mukama kovin pelottava. Muuten Kehveli toimi erittäin vauhdikkaasti ja hyvin!Tiistaista perjantaihin olinkin koulussa Asikkalassa ja Lahdessa. Tiistaina meillä oli ajon näyttö ja se sujui hyvin, keskiviikkona oli ratsastusta ja menin sellaisella perus pv:llä, joka oli oppinut välttämään kunnollisen työnteon oppilaiden kanssa. Lopputunnista se alkoi vertymään ja kulki tasaisemmin ja rennommin. Sen liikkeet olivat kuin pikkuponilla, kun on Ressuun tottunut. To-pe oli ensiapukurssi ja sekin on nyt sitten suoritettu (EA1). Oli pikkuisen väsynyt olo perjantaina, mutta lähdin vielä Ressun kanssa Heiskasen valmennukseen Wääksyyn. Pakkasin ponin autoon ja karautin paikalle, kotiuduin talleilta klo.23. Kyllä uni maittoi! Tämä kouluviikko oli kyllä siinämielessä muita helpompi, että tein aamutallin itse vain tiistaina, eli minun ei tarvinnutkan herätä joka aamu tallihommiin klo.5 ennen parintunnin matkaa kouluun, sillä Katja ja Emmi auttoivat ja tekivät hommat muina aamuina. Sain nukkua tunnin pitempään ja kotimatkat selvisin ilman päiväunia (toisinkuin tuolloin tiistaina, jolloin pysähdyin jonkun kyläkaupan pihaan ja nukuin vartin ennenkuin jatkoin matkaa kotiin). Tosin muina päivinä jouduin lähtemään kiireellä koulusta, kun tunnit olivat vielä pidettävänä ja alkeiskurssejakin piti käynnistellä.

Lauantaiaamuna tein tallihommat ja pidin yhden tunnin, sen jälkeen hyppäsin kiireesti autoon ja karautin Pirkkahalliin Hevoset-messuille. Ajelin autolla _yksin_ ja ajattelin tilanteen olevan ihanan harvinaislaatuinen, kun saa ihan itse kulkea messuilla miten haluaa ja kierrellä kojuja rauhassa. Ja paskanmarjat, hetkenpäästä vedin koko tallityttölaumaa perässäni messuilla.... Sunnuntaina mukanani oli kaikki Halkolat, Emmi ja Sara eli seuraa riitti molmpina päivinä. Mukaan tarttui myyntikojuista silapehmuste shettiksille, ilmasia piikkisukia talllityttöjen toimesta, Vereduksen suojat Ressulle sekä paljon uusia raippoja tallille. Esityksistä mieleen jäi valjakkonäytökset ja issikat. Ratsatsusnäytökset oli vähän "outoja" jollaintapaa, ehkäpä näiden peruutusten vuoksi. Takatalvikin masensi tuolloin sunnuntaina.... Onneksi tuo viikko on paketissa!
Tämäviikko lähti käyntiin normaalisti tuntien pidolla ja tallihommilla. Tiistaina Emmi piti tunnit, koska lähdin Hyvinkäälle yhtä ponia katsomaan. Ihastuin ponissa sen kokoon ja tämänmyötä monipuolisuuteen; pieni, mutta iso sekä roteva, mutta ketterä. Tein sitten vielä eilenillalla päätöksen ja ostan ponin meille tuntikäyttöön. Sen lisäksi, että poni on superkiltti, se on osaava ja mukavan reipas ratsastaa. Se on toiminut tuntikäytössä pienillä lapsilla ja sen takia hieman ruosteessa eli itse sitä varmasti alkuaikoina laittelen ja ratsastelen. Epäilen löytäneeni taas yhden mukavan helmen, josta kuoriutuu vielä jotain enemmän. Ponnua ponilta löytyy! Poni muuttaa meille tässä keväällä.
rotu: tilastoponi
synt: 2001
sp: ruuna
säkä: 135cm
taso: HeB, re 70-80cm

Tänään lähdettiin Katjan (Halkolan perheen äidin) kanssa hakemaan heidän uutta Kimble-poniaan Vihdistä. Se muutti hetkeksi yhdelle tallille täällä Pirkanmaalla, kun se on ollut siellä joskus leirikäytössä ja sinne on lyhyempi matka käydä ponia katsomassa ja ratsastamassa kuin tuonne Vihtiin. Siellä on myös sitä kouluttanut tyttö apuna. Meille tulee tilaa vasta toukokuussa, minkä takia poni ei voinut muuttaa vielä  meille.


VIDEO, klippjä mm. kisoista: http://www.youtube.com/watch?v=DYeCVjCcNrk&list=UUHr5lYHK8zaxRL7x-83a7eA&index=1

2 kommenttia:

  1. Mistä myyntisivustolta löysitte Kimblen? :)

    VastaaPoista
  2. oihh, kivalta näyttää uusi poni!:) varmasti sulattaa monen sydämmen! Näyttää niin suloiselta!<3

    VastaaPoista