tiistai 12. maaliskuuta 2013

Messuilua ja ihania ostoksia

Täällä oli tosiaan aikamoinen lauma tallityttöjä viimeviikonloppuna, pieneen kämppääni mahtui helposti kuusi ihmistä viettämään iltaa. "Susku kutsui meidät yökylään" - Tarkennus: "Kinusimme itsemme Suskulle yökylään". Tokihan minä suostuin, kun niin monta kertaa ovat kinunneet. Emmi tuli onneksi kanssa tänne niin elämä vähän helpottui... Nukkumaan sain ne kolmelta aamuyöllä ja herätys oli aamulla varttia vaile kahdeksan, aika hyvin sinänsä!


Nea, Marinka ja Maria. Minnie ja Suvi tarkkailee tilannetta taustalta :)



"Suskun tulikanat"

Ja postausta pukkaa!

Selvittelyä :)

Sunnuntai-aamuna menimme aamutalliin kahdeksan jälkeen ja tytöt auttoivat hommissa. Ponit oli ruokittuna ulkona viidessä minuutissa ja tämänjälkeen tuli riita kuka "saa" siivota karsinat. Pääsin lähtemään tallilta heti, kun tytöt jäivät kinastelemaan talikosta, kelpaa! :)

Lähdin kohti Helsinkiä vanhempieni kanssa, suuntana Horse Fair messut. Lähdimme hakemaan tilaamaani estekalustoa, jonka saimme noutaa messujen jälkeen eli klo.17 jälkeen. Halusimme kuitenkin käväistä messuillakin, kun ilmaiset liputkin olivat. Onneksi mentiin! Olin ihan mielettömän tyytyväinen ratsupoliisin esitykseen, oli kivaa nähdä poliisihevosia ja huomata, kuinka ne sietävät kaikkea mahdollista, esimerkiksi suuren pressun alle jäämistä sekä ilmapallojen yli kävelyä. Mahtavia ja arvokkaita eläimiä. Muut esitykset olivat mielestäni erittäin huonotasoisia verrattuna näihin Tampereen hevsmessuihin, jotka ovat myös tuloillaan ja jonne aion ehdottomasti mennä. Luppoajalla kiertelin expoalueella ja mukaan tarttui uudet ratsastushousut sekä kypärä. Estekalustoa unohtamatta. Messujen päätyttä jäimme pakkaamaan kalustoa pakettiautomme ja areenalla pääsi ihan vierestä ihailemaan upeiden hevosten menoa, kun niillä ratsastettiin vielä ennen kotimatkaa.

Pääsimme lähtemään Hesasta joskus ennen kuutta, kotimatka kesti pari tuntia. Puolessavälin matkaa sain puhelun vieraasta numerosta, en meinannut vastata, koska oletin sen olevan taas joku puhelinmyyjä tms. Vastasin kuitenkin ja puhelimen toisessa päässä olikin nainen, joka hieman hysteerisen kuuloisena kertoi olevansa meidän tallilla erottelemassa riiteleviä poneja. Nainen oli kuullut noin kilometrin päähän kamalaa huutoa, oli luullut, että karhu tms on hyökännyt hevosen kimppuun. Ääni oli kuitenkin lähtöisin talliltamme, kun ponit olivat ottaneet yhteen verisin seurauksin. Yritin kysyä, että kuka on ollut ja missä tarhassa ja kenellä on haavoja, mutta vieras nainen ei osannut kysymyksiin vastata kovin tarkasti, sanoi vain, että iso poni (Harppa) oli yksin tarhassa ja neljä pikkuponia (Pinni, Diana, Romeo ja Rommi) viereisessä tarhassa. Arvasin siis näistä kertomuksista jo, että Rommi on laitettu väärään tarhaan tai se on karannut sinne. Ne vihaavat Romeon kanssa toisiaan ylikaiken. Nainen kertoi ottaneensa pahimmat ponit pois ja vei talliin. Me painettiin kaasu pohjaan ja yritettiin saada jotain tuttuja puhelimella kiinni, mutta kukaan ei vastannut. Onneksi Halkolat vastasivat ja lähtivät tallille, tosin olimme ennen heitä paikalla, kun tulimme sen verran vauhdikkaasti. Talliin oli arvatenkin viety Rommi ja Romeo, joilla oli molemmilla loimet riepaleina ja jalat haavoilla. Rommilla oli vain muutama pieni naarmu, mutta Romeolla oli 10 melko syvää hokinreikää kintereissä ja alanivelissä. Putsasin haavat ja Romeo tuntui olevan ihan ok, ehkä hieman peloissaan. Rommi oli siis karannut omasta tarhastaan viereiseen tarhaan ja käynyt sitten muiden päälle, Romeo ilmeisesti suojellut omia tammojaan. Rommi oli aivan hiestä märkä, se oli potkinut oikein huolella. Tein iltatallin ja purin estekaluston kentälle. Mahtavalle päivällä järkyttävä loppu.

Seuraavana aamuna kengittäjä tuli klo.8.30. Tein ennen sitä aamutallin ja tarkistin Romeon tilanteen, molemmat jalat odotetusti ihan pökkelöt; kuumat ja turvoksissa. Annoin ponille kipulääkettä ja laitoin pintelit, jotta turvotus laskisi. Vein ponin ulos, mutta eri tarhaan, ettei Rommi pääsisi uudestaan sen kimppuun. Rommia ei voi siis tarhata oikein kenenkään kanssa, kun tammoja se astuu ja edes hieman orimaisia ruunia / oreja kohtaan on agressiivinen (Norton, Romeo, Prinssi). Harpan kanssa Rommi on tullut timeen, mutta kyseisetä tarhasta se pääsee liian helposti viereiseen aitaukseen, vaikka kunnon aita välissä onkin. Kallekaan ei tule toimeen kenenkään kanssa eli siitäkään ei ole apua. Ainut vaihtoehto oli siirtää Romeo tuonne pikkupoikien tarhaan Nallen, Prinssin ja Nortonin kanssa. Kaikki meni hyvin pojat tulivat juttuun keskenään.







Tein sitten kengitysten valmistumista odotellessa illan tuntilistoja, kun aloin kuulemaan kamalaa huutoa pihalta, katsoin ikkunasta ja Rommi oli taas karannut viereiseen tarhaan ja oli tälläkertaa Dianan kimpussa, ihan tappodraivilla hampailla kiinni ja potki minkä ehti. Juoksin listat ympäri satulahuonetta lennellen ponien väliin, Rommi lopetti vasta kun minä menin mukiloimaan sitä ja pelastin tammat sen kynsistä. Rommi pääsikin tämän jälkeen karsinaan ja siitä kengitettäväksi. Olin ihan toivoton, loppuu tarhat kesken, kun on kaksi ponia, jotka joutuvat tarhaamaan yksin. Päätettiin sitten kengittäjän kanssa jättää Rommin takapää kengittämättä ja napattiin Kalleltakin takakengät veke ja löimme ne samaan tarhaan. Kalle ajoi Rommin heti tarhannurkkaan ja potki sitä hetken niin että hippulat vinkui, Rommi pääsi pakoon ja juoksi häntä koipien välissä karkuun. Tämänjälkeen ne ei ole ottanut yhteen ja tänään saivatkin takakengät jalkaan ja ovat toistaiseksi olleet (*kopkop*) fiksusti. Romeon jalat olivat vielä yön jälkeen turvoksissa, mutta eivät enää kuumat. Kipulääkettä olen sille antanut ja vielä pari päivää seuraan onko ohimenevää vain onko imppari eli onko lääkekuurille tarvetta. Huhheijaa, nyt on ollut rauha maassa ja toivon ihan hirveästi, että Romeo tulee pian kuntoon eikä mitään vakavampaa päässyt sattumaan!


osa kalustosta





5 kommenttia:

  1. Tosikivan näköiset estekalustot saitte! Ihanan värisiksi olet puomit laittanut ! :)

    VastaaPoista
  2. Voiko tua ottaa irtotunteja?

    VastaaPoista
  3. heei voisitko tehä taas joku kerta videopostaukse? ois ihan huippu kiva kattooo taas niitä, ku ne on nii hyvii!! :)

    VastaaPoista
  4. onko ihan puuta nuo puomit? kun viimesessa kuvassa näyttivät vähän joltain muulta materiaalilta...

    VastaaPoista
  5. Ihanan näkösiä noi estekalustot ♥ Niin herkullisia :D Itse aijon tässä kohta puoliin maalata oman estekalustoni. Sain hyviä ideoita kuvistasi, kiitos siitä. :)

    VastaaPoista