perjantai 9. marraskuuta 2012

Heipähei taas pitkästä aikaa

Minun nettini ei ole toiminut, se pätkii kokoajan ja nyt kävinkin sen palauttamassa. Viikonpäästä saan uuden ja sen pitäisi toimia, jos sitten pystyisi tätäkin palstaa pitämään paremmin pystyssä. Nyt olen vanhemmillani oman koneen kanssa ja ajattelin pikakelauksena taas mennä ajassa pari viikkoa taaksepäin ja muistella mitä kaikkea täällä on tapahtunut.

Varmaan suurin juttu, mitä tallilla on tapahtunut on uuden kentän valmistuminen. Pikkupakkasten myötä hiekkaa saatiin tulemaan paikalle, sitä tulikin 800 tonnia... Ja siltä se tuntuikin. Pelkäsin kokoajan, että koska joku niistä kymmenestä edestakaisin suhaavasta kuormurista on ojassa, kun tie oli peilikirkas. Pohdin tätä oikein ääneen ja sainkin hölmistyneitä vastauksia: "Ne on ammattikuskeja, kyllä ne osaa":. Lähdimpä siitä sitten parintunnin päästä liikenteeseen niin eiköhän yksi kuorma-auto ole ojanpohjalla, lava kukkuralteen täynnä hiekkaa. Koko kylätie oli poikki ja minä hakkasin päätä seinään, että mitä hemmettiä me nyt tehdään. Jatkoin matkaani kiertoreittiä ja lohduttelin itseäni, että ei se kai ole minun ongelmani. Isommilla teillä tuli kuorma-autoja vastaan, kaikki menossa meille isojen hiekkalastien kanssa, mutta tie oli poikki ja pikkuhiljaa kuorma-autot täyttivät asemantien bussipysäkit. Repesin jo hysteeriseen nauruun, ei tää voinut olla totta. Onneksi ne oli saanut kiskottua sen ojassa olevan kuorma-auton jollain ylös ja maa-ainekset saatiin perille.




Sitten alkoikin sähköjohtojen kaivaminen valoja varten ja aitojen tekeminen. Hakattiin Emmin kanssa lekalla tolppia viiden metrin välein ja seuraavana päivänä laitoin oikein paksua aitanauhaa kahdelle eri korkeudelle. Kunnon lauta-aidat tulee vasta kesällä, kun nyt ei oikein ole enää maalaukseen soveltuvia kelejä.




Olimme viimesunnuntaina estekisoissakin ja siellä Erika & Romeo teki puhtaan radan ristikkoluokassa. Seuraava luokkakin (50-60cm) meni todella hienosti, mutta Romeo pääsi yhdestä esteestä puikahtamaan ohi, joten siitä seurasi 4vp. Sara ja Harppa menivät molemmat luokkansa (50-60cm ja 70cm) puhtaasti ja tyylikkäästi. Oli ihanaa huomata, kuinka Harppa oli radalla kuin kotonaan ja toimi niin kiltisti. Se on varmaan ollut siellä Saksassa kunnon esteponina joskus. Traikkuunkin se menee niin, ettei meinaa alta ehtiä pois, tietää varmaan pääsevänsä hyppäämään. :) Seuraavat kisat on tiedossa tulevana sunnuntaina, jolloin meidän pienemmät ratsastajat lähtevät ensimmäisiin harjoituskisoihinsa. Poneista mukaan lähtee Harppa, Romeo, Nalle ja Pinni.




Tämäkin on yksi syy päivitysten harvenemiseen. Rasavilli 8 viikkoinen westietyttö Minnie, joka tuli minulle viikko sitten.

Minä ja teurashevosen jalka :D

Olin Asikkalassa koulussa taas alkuviikosta, siellä oli vuorossa kengityksen opiskelua, jota harjoiteltiin teurasjaloilla. Itse oon aiemmin kengittänyt omia hevosia ja ehkä hieman turha päivä minulle, kun muut hädintuskin tiesivät, että kenkä kiinnitetään nauloilla kavioon. Onneksi jatkossa minun ei tarvitse osallistua tällaisiin koulupäiviin, jossa opetellaan minulle jo tuttuja asioita.

12 kommenttia:

  1. Ketkä sinne Sunnuntai kisaan on menossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria-Harppa
      Suvi+Ella-Nalle
      Suvi-Pinni
      Veera-Romeo
      Emilia-Romeo

      Poista
  2. Ja voitko ottaa videopostauksen tai kuvapostauksen niistä Sunnuntain kisoista?? :)

    VastaaPoista
  3. Missä teillä on sunnuntaina ne kisat? :)

    VastaaPoista
  4. piiniä ihmettelin =D mutta kiv ketä sinne on menossa kuvaisitko
    -heini-

    VastaaPoista
  5. heei onko erika värjänny hiukset?:---D

    VastaaPoista
  6. Hyi että toi teurasjalka!!!!!! :o Miten pystyit pitää sitä??!!! :OOOOO

    VastaaPoista
  7. http://zanzkuz1.blogspot.fi/ tuolla haaste sulle:)

    VastaaPoista
  8. kunpa pääsisin tallille ostaisin kallen

    VastaaPoista