tiistai 31. toukokuuta 2016

Kesän kynnyksellä


Huomenna se on varmaankin virallista; kesäkuun ensimmäinen päivä eli kesä alkaa! Maailman ihaninta aikaa kiireestä huolimatta. Ulkona on lämmintä, aurinko paistaa, kaikki on iloisia ja tyytyväisiä, ponit lepposia ja linnut laulaa... Ainakin useimmiten :) Ponit ovat toimineet ruohonleikkureina, kipitelleet jonossa siltaa pitkin ojan puolelta toiselle ja hamunneet rehottavat ruohotupsut parempiin suihin. Tänään olikin ensimmäinen oikea laidunpäivä ja juuri kun oli kehunut, ettei meidän poneilla ole ikinä ähkyjä, niin eiköhän yksi pallomaha ehtinyt kuukauden totuttelusta huolimatta vetämään itsensä lievän ähkyn partaalle. Onneksi reippaiden tallityttöjen tehotaluttelut ja voimarapsutukset tehosivat.

Olen kiinnittänyt tämän kevään aikana huomiota tallilaistemme positiivisuuteen niin kotona kuin kisapaikolla / tapahtumissa ym. Tallitytöt ovat olleet jotenkin poikkeuksellisen ihania, toisiaan kannustavia, fiksuja ja iloisia. Lasten mielialat tarttuu väkisin itseenkin. On ilo olla osana näin mahtavaa porukkaa. Kiitokset meidän koko tallitiimille: Hoitajille, ratsastajille ja vanhemmille. Olen saanut valtavasti hyvää palautetta tallimme yhteishengestä ja koko toiminnasta - Hienoa! :)Tallilla sujuu kaikki oikein mukavasti. Vähän tämä sesonkiaika meinaa aiheuttaa aikatauluongelmia, mutta toistaiseksi talli on pystyssä, tunnit pyörineet kuten pitääkin ja ponit tyytyväisiä, toivottavasti asiakkaatkin! Tallikilpailut, ulkopuoliset kilpailut, talutustapahtumat, ponisynttärit ja muut lisähommat ovat pitäneet huolen, että viikonloppuisinkaan ei pääse tulemaan tylsää. Kesäkuusta on tulossa melkoinen setti, mutta hyvällä mielellä ja ihanien lasten & ponien keskellä työskennellessä unohtuu muut asiat ja muistaa elää hetkessä.  Päärakennuksemme ulkoremppa aiheuttaa lisähaastetta, kun tilan emäntä sattuu olemaan perfektionisti ja periksiantamaton. Olen päättänyt, että talo on valmis ennen leirien alkua. On valitettavaa herätä todellisuuten ja tajuta, että aikaa olisi viisi päivää ja puolet talon seinistä on vielä uusimatta / maalaamatta. Teemme silti sitkeästi töitä yömyöhään asti joka päivä, jotta saisimme paikat kuntoon. Ikkunaremontti tehdään vasta kesäkuun loppuvaiheilla, mutta ehkä saamme suunniteltua rempat niin, ettei ponit ja asiakkaat hullunmyllyä säikähdä. Perfektionistin luonteenkuvaan kuuluu myös se, että kaikki tallin asiat täytyy olla tip-top hanskassa eikä esimerkiksi sähköpostit voi odottaa seuraavaa päivää ja jos joutuu, niin yöunille voi jättää hyvästit.

Kesäkuussa tuntimme pyörivät normaalisti, lisäksi päivisin on lastenleirejä klo.9-14. Heinäkuussa tunnit ovat tauolla ja tallillemme saadaan innokkaita yöleiriläisiä kolmen leirin verran. Sen jälkeen onkin poneilla ansaittu laidunloma. Katsotaan, josko ehtisin jotain kuulumisia päivittelemään hektisen leirikesän keskeltä.Alla kuvia keväältä! (Kuvat: Oona Ojansivu / Maija Elomaa)

                                           Hyvää kesälomaa kaikille reippaille koululaisille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti