sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Laidunlomaa




Nyt on saatu kaikki leirit päätökseen ja aikamoista vipinää on kyllä ollut. Ponit pääsevät nyt ansaitulle laidunlomalle! Osa lomailee jo, muutamat ponit osallistuvat vielä keskiviikon seurakilpailuihin Pohtiolammelle ja jäävät vasta sitten lomalle. Ressu muutti tänään takaisin Tavelaan, kun leiriheppana työskentely on kunnialla saatu päätökseen täällä ponitallilla. Ressusta löytyy muuten video TÄÄLTÄ!


Harvinaista on ollut nyt viimepäivinä se, että on saanut vain olla. Olimme Halkoloiden mökillä perjantaina ja aamuyöllä rantamökin pihapiirissä, nuotion ääressä, kuikan huudellessa järveltä koin mahtavan hetken - hiljaisuus keskellä-ei-mitään. Huikea hetki <3 Muutenkin on outoa, kun saa aamulla nukkua pitkään eikä hevosista ole juuri yhtään vaivaa. Toki Ressulla ratsastelut jatkuu.






Ponit lähtevät tosiaan laidunlomalle ja palaavat sieltä parinviikon päästä, jonka jälkeen olen vuokrannut muutamat ponit tytöille ja osa jatkaa lomailua loppukuun. Tunnit jatkuvat heinä-elokuun vaihteessa. Tiedossa siis pitkä loma. Toki syksyn suunnitelmat työllistävät, pitäisi ratsastusryhmät suunnitella ja alkaa pohtimaan kaikenmaailman järjestelyjä. Huomaan salaa suunnittelevani ja tarttuvani toimeen, vaikka lupasinkin itselleni, etten tee seuraavaan pariinviikkoon mitään hevosiin ja talliin liittyvää... Tuskin onnistun :)

Tallin laajennushanke meni hieman mönkään meistä johtumattomista syistä, mutta tästä on jo toivuttu ja ehditty iloitseen siitä mitä on, siirtotalli on nyt vihdoistaviimein tulossa kesän aikana ja ponitilanne rupee kutakuinkin hipomaan täydellisyyttä. On mulla vaan niin mahtavat opetusponit ja puitteet, näiden kanssa kelpaa töitä paiskia. Ja todellakin paiskia... Edessä pieni avautuminen: Hieman olen vain pikkulinnuilta kuullut kommenttia, että "Susku tekee hevosilla vain bisnestä" ja meinasin tipahtaa penkiltä kuullessani tämän; voi KYLLÄ, minä teen hevosilla BISNESTÄ! Herranjumala se on minun työni, tällä minä elän. Kyllä, ponien huovat ovat pelkästään mainostusta varten ja Varpun ostin itselleni kesätyöksi, ideana oli myydä se ja tehdä sillä rahaa (kuten moni muukin hevosyrittäjä hieman isommassa mittakaavassa) ja kuten teen itselleni rahaa myös koko toiminnallani! (Toki se raha kyllä katoaa hevosten tarpeisiin yhtä nopeasti kuin sitä tienaakin). Tätä ei vain pikkutytöt näköjään tajua, oli ihan pakko selventää, kun niin paljon tämä juttu nauratti. Toki meidän tallilla tämä "bisnes" ei arjessa näy, koska tosiasiassa raha on minulle tässä elämänvaiheessa sivuseikka. Mutta valitettava tosiasia on se, että kyllä sitä rahaakin on pakko jostain saada, että ne kantturat siellä tallissa saa sapuskaa nenän eteen. Ärsyttävä ajattelutapa ja toivon kaikkien ajattelevan asiaa, varsinkin jos kohdallesi kolahti nämä kommentit. Ei tallinpyöritys ole ilmaista. Käteen ei suoraansanottuna jää pennin penniä.  Meillä kuitenkin hevoset hoidetaan erittäin hyvin ja kaikki ovat minulle rakkaita ja tärkeitä, eikä bisnes IKINÄ mene hevosten hyvinvoinnin edelle. Ja vielä se: Minulla on hieman enemmän kokemusta katsoa ponien soveltuvuus tuntikäyttöön ja Harppaa en todellakaan myynyt siksi, että olisin sillä tehnyt rahaa tai en olisi halunnut laittaa rahaa sen hoitoon. Päinvastoin, hävisin rahallisesti, koska poni ansaitsi parempaa eikä vanhuudenvaivoille löydy pidemmänpäälle ratkaisua klinikalta, kun mitään varsinaista oiretta ei edes kivusta ollut... vielä. Yleensä en julkisesti tällaisista tallin / yrityksen / ponien asioista kerro, mutta haluan avata ihmisten (siis kateellisten pikkulikkojen) silmät, jotta paskanpuhuminen loppuisi. Epäilen, että jokainen tallinpitäjä toivoisi näin, vaikka juorut ja pahat asiat ei ikinä lopu. Noh, aina voi toivoa :) 






Emmin ja Sampan kanssa maastossa



Hyvää Kesänjatkoa kaikille!! :)



4 kommenttia: